2022-05-22 14:48:22
Φωτογραφία για Ευλογιά πιθήκων: Σε ειδική κάψουλα η αεροδιακομιδή του πρώτου ύποπτου κρούσματος στην Ελλάδα
Λίγο μετά τις 23:00 του Σαββάτου προσγειώθηκε στην Κεφαλονιά το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας για να παραλάβει το ζευγάρι των βρετανών τουριστών που διαγνώσθηκαν με συμπτώματα που παραπέμπουν στην ευλογιά των πιθήκων.

Το ιατρικό προσωπικό φόρεσε τις ειδικές στολές και παρέλαβε τους δύο ασθενείς οι οποίοι τοποθετήθηκαν μέσα στις ειδικές αποστειρωμένες κάψουλες μεταφοράς και απομόνωσης, EpiShuttle, που προστατεύουν και το ιατρικό προσωπικό κατά τη μεταφορά του ασθενούς.

Ο ασθενής που παρουσιάζει συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων, αλλά τώρα είναι σε σταθερή κατάσταση, έφθασε από το Λονδίνο για διακοπές στην Κεφαλονιά μαζί με τη φίλη του, η οποία είναι ασυμπτωματική.

Το ζευγάρι διακομίστηκε στο «Αττικό» Νοσοκομείο, στο Χαϊδάρι, όπου τους παρέλαβε το επιτελείο του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων (αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας -Λοιμώξεων Αναστασία Αντωνιάδου) που θα ασχοληθούν με το πρώτο αυτό περιστατικό της νόσου που εμφανίστηκε στην Ελλάδα.


Ο ΕΟΔΥ

Με ανακοίνωσή του, ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε πως «ύποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από Ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται. Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωματική, διακομίζονται στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης.

Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη) και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Απόψε το δεύτερο επεισόδιο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Απόψε το δεύτερο επεισόδιο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ