2022-05-27 07:47:52
Φωτογραφία για Ένα ξύλινο σπίτι με ιστορία 100 ετών
Zakopane, μια μικρή πόλη στους πρόποδες των βουνών Τatra στο νότιο άκρο της Πολωνίας. Συχνά αναφέρεται και ως η "χειμερινή πρωτεύουσα της Πολωνίας" και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό για χειμερινά σπορ.

Το συγκεκριμένο είναι από τα παλαιότερα σπίτια της πόλης που ανήκει στην ίδια οικογένεια επί πέντε γενιές. Λόγω του αρχικού του ιδιοκτήτη, διάσημου ψυχίατρου της Βαρσοβίας τον περασμένο αιώνα, το σπίτι έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει πλήθος προσωπικότητων της εποχής ενώ πλέον μετά την τελική του ανακαίνιση διατίθεται και ως ενοικιαζόμενο κατάλυμμα.  

Όλα τα βασικά αρχιτεκτονικά στοιχεία του σπιτιού έχουν διατηρηθεί - συντηρηθεί και πρόκειται για ένα πραγματικά ιστορικό και μοναδικό δείγμα ξύλινης παραδοσιακής κατοικίας της περιοχής.

Κατά την εσωτερική του ανακαίνιση - συντήρηση ανανεώθηκαν ξύλινα φθαρμένα στοιχεία όπως τα πατώματα, ξύλινα δοκάρια κλπ. ενώ η νέα ξύλινη επένδυση των εσωτερικών τοίχων διακοσμήθηκε με αχυρένιες κοτσίδες, μια παραδοσιακή τεχνική στην Κεντρική - Ανατολική Ευρώπη που σπάνια πια χρησιμοποιείται. 


Το σπίτι παρά τα νέα εσωτερικά χωρίσματα και λειτουργικά έχει διατηρήσει την αρχική του βασική μορφή, με την ενιαία κουζίνα - τραπεζαρία και όχι το καθιστικό να αποτελεί τον κεντρικό του χώρο, όπως στις παλιές αγροτικές κατοικίες.

Διακοσμητικά τα χειροποίητα και εντελώς λιτής γραμμής ξύλινα έπιπλα  σε συνδυασμό με κάποιες πιο σύγχρονες λεπτομέρειες όπως και οι αυθεντικές αντίκες - οικογενειανά κειμήλια δημιουργούν σε συνδυασμό με την γενική του αρχιτεκτονική - διαμόρφωση ένα εξαιρετικό σύνολο, ένα πραγματικό ορεινό καταφύγιο που λόγω της θέσης του προσφέρει άπλετη θέα στο καταπράσινο τοπίο και τις συνήθως χιονισμένες κορυφές του βουνού. 

www.werandacountry.pl
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ