2022-05-29 21:44:37
Φωτογραφία για Παραγγελία δισεκατομμυρίων για το αιγυπτιακό σιδηροδρομικό δίκτυο παίρνει η Siemens
Ο Roland Busch, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG,

Ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος Siemens έλαβε μια τεράστια παραγγελία από την Αίγυπτο. Η εταιρεία πρόκειται να κατασκευάσει ένα σιδηροδρομικό δίκτυο για τρένα υψηλής ταχύτητας. Πρόκειται για ένα σιδηροδρομικό δίκτυο μήκους 2000 χιλιομέτρων και τρένα.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η Siemens θα παραδώσει στην Αίγυπτο 41 τρένα υψηλής ταχύτητας, 94 περιφερειακά τρένα και 41 εμπορευματικές ατμομηχανές. Η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης οκτώ ναυπηγεία λειτουργίας και ναυπηγείων φορτίου στη χώρα της Βόρειας Αφρικής και σύμβαση συντήρησης για 15 χρόνια.

«Με την τελευταία μας τεχνολογία για τροχαίο υλικό, σηματοδότηση και συντήρηση, η Αίγυπτος θα έχει το έκτο μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας στον κόσμο», δήλωσε ο CEO της Siemens AG, Roland Busch, κατά την υπογραφή της σύμβασης. Σύμφωνα με τη Siemens, αυτή είναι η μεγαλύτερη παραγγελία στα 175 χρόνια ιστορίας της εταιρείας.


Με ταχύτητα έως και 230 σε 60 πόλεις

Η Siemens Mobility εργάζεται στο μέγα έργο με τις κατασκευαστικές εταιρείες Orascom Construction και The Arab Contractors. Το μερίδιο της γερμανικής εταιρείας στην αξία παραγγελίας είναι 8,1 δισ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει σύμβαση του 2021 για το πρώτο δρομολόγιο αξίας 2,7 δισ. ευρώ. Το υπερσύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας μήκους περίπου 2.000 χιλιομέτρων πρόκειται να συνδέσει 60 πόλεις της χώρας με τρένα που μπορούν να ταξιδέψουν με ταχύτητα έως και 230 χιλιόμετρα την ώρα.

Η σιδηροδρομική γραμμή Λούξορ-Ασουάν θα αναβαθμιστεί: «Η αυγή μιας νέας εποχής»

Σύμφωνα με τη Siemens Mobility, περίπου το 90 τοις εκατό του αιγυπτιακού πληθυσμού θα έχει πρόσβαση στο νέο σιδηροδρομικό δίκτυο. Με τη στροφή της κυκλοφορίας στον σιδηρόδρομο, το πλήρως ηλεκτροδοτημένο σιδηροδρομικό δίκτυο θα μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 70 τοις εκατό σε σύγκριση με την υπάρχουσα κυκλοφορία λεωφορείων ή αυτοκινήτων.

«Η αρχή μιας νέας εποχής»

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fatah al-Sisi, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή υπογραφής στο Κάιρο, περιέγραψε το νέο σιδηροδρομικό δίκτυο ως "πολύτιμη προσθήκη στο σύστημα μεταφορών της Αιγύπτου" και "την αρχή μιας νέας εποχής για το σιδηροδρομικό σύστημα στην Αίγυπτο, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή".

dw.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ