2022-06-19 05:28:02
Φωτογραφία για 50+ Ιδιαίτερες Καλοκαιρινές Ιδέες για Decoupage
Η πιο κλασσική, συχνά στα όρια του "συνηθισμένα βαρετού" :) DIY τεχνική και για καλοκαιρινές κατασκευές, που όμως αν την εφαρμόσετε με πιο ιδιαίτερα από τα κλασσικά χαρτιά και κυρίως όχι αποκλειστικά σε διακοσμητικά αλλά και χρηστικά αντικείμενα, μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, όχι μόνο όμορφες κατασκευές για το σπίτι αλλά και πολύ ξεχωριστά αξεσουάρ για τις καλοκαιρινές σας εμφανίσεις. 

Μεταμορφώστε και σετάρετε ψάθινες τσάντες και πάνινα παπούτσια- εσπραντρίγιες χρησιμοποιώντας decoupage με μοτίβα από χαρτοπετσέτα ή άλλο είδος λεπτού χαρτιού. Οι κατασκευές αυτές επειδή σαφώς καταπονούνται περισσότερο από όσο ένα διακοσμητικό αντικείμενο είναι λογικό ότι δεν θα σας κρατήσουν ...για πάντα, όμως για 1-2 καλοκαιρία τα σχέδια θα μείνουν ανεξίτηλα και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές.  



Δώστε χρώμα σε άσπρα ή μονόχρωμα αθλητικά παπούτσια με μικρά χάρτινα ή μεγαλύτερα υφασμάτινα μοτίβα που θα κολλήσετε στο σύνολο ή σε επιλεγμένα σημεία των παπουτσιών. 



Προσθέστε πανεύκολα με την τεχνική του decoupage μοτίβα από χαρτί ή και μικρά κομμάτια υφάσματος σε πάνινες τσάντες για την παραλία ή για τα ψώνια σας. 



Δημιουργείστε εντυπωσιακά σερβίτσια για τα καλοκαιρινά τραπέζια σας χρησιμοποιώντας διαφανή γυάλινα πιάτα και decoupage με ύφασμα σε πολύχρωμα μοτίβα. Δείτε εδώ πως ακριβώς θα το κάνετε. 



Αλλάξτε εντελώς όψη σε απλά πλαστικά, ξύλινα ή και μεταλλικά κοσμήματα προσθέτωντας χάρτινα μοτίβα σε πολύχρωμα καλοκαιρινά σχέδια.

Αν σας αρέσουν ή φτιάχνετε κοσμήματα από γυάλινα στοιχεία εφαρμόστε την τεχνική του decoupage στην πίσω όψη του γυαλιού, με χαρτί ή ύφασμα. 



Το decoupage σε ψάθινα αντικείμενα με μοτίβα χαρτοπετσέτας ή λεπτό χαρτί  είναι από τις πιο εύκολες εφαρμογές, λόγω του ότι η υφή της ψάθας "εξαφανίζει" τις τυχόν μικροατέλειες στο κόλλημα του χαρτιού.

Έτσι πολύ εύκολα μπορείτε να φτιάξετε εντυπωσιακά καπέλα όχι μόνο για τη θάλασσα ή σαν αξεσουάρ των καλοκαιρινών σας εμφανίσεων αλλά και για διακοσμητική χρήση σε εσωτερικούς χώρους ή στο μπαλκόνι σας. 



Δεν θα σας χρειαστούν παρά λίγα λεπτά και μερικά χάρτινα μοτίβα για να δώσετε καλοκαιρινή "χρωματιστή" όψη σε απλά ψάθινα καλάθια για κάθε είδους χρήση. 



Το ίδιο εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα με τα ψάθινα αντικείμενα, μπορείτε να εφαρμόσετε decoupage σε κοχύλια, βότσαλα-πέτρες που θα χρησιμοποιήσετε σε κάθε τύπου καλοκαιρινή-σύνθεση διακόσμηση στο μπαλκόνι ή τα καλοκαιρινά τραπέζια σας. 



Όχι μόνο σε ξύλινα ή μεταλλικά αλλά ακόμη και σε πλαστικά έπιπλα για το μπαλκόνι ή τον κήπο, μπορείτε να δώσετε εντελώς νέα όψη με την τεχνική του decoupage, αρκεί να επιλέξετε τον σωστό τρόπο-αποχρώσεις και είδος μοτίβου ανάλογα με τον τύπο και μέγεθος του τραπεζιού ή της καρέκλας.

Σε ξύλινα-μεταλλικά έπιπλα συνδυάστε το decoupage με μια τεχνική παλαίωσης, ενώ σε παλιές καρέκλες από φορμάϊκα μπορείτε να δώσετε πραγματικά εντυπωσιακή μορφή εφαρμόζοντας decoupage με ύφασμα. Θα το κάνετε με λεπτά βαμβακερά και ανεξίτηλα υφάσματα και τον ίδιο ακριβώς τρόπο (κόλλα-βερνίκι) σαν να επρόκειτο για χαρτί. 



Οι δίσκοι είναι ιδιαίτερα πρακτικοί την περίοδο του καλοκαιριού για τα ...κουβαλήματα σε μπαλκόνι-κήπο και αυτοί που θα φτιάξετε όχι με μικρά μοτίβα αλλά με ενιαία κομμάτια χαρτιού που θα καλύπτουν την επιφάνειά τους σε γεωμετρικά ethnic σχέδια από τις πιο εύκολες κατασκευές decoupage. Συνδυάστε τους γυάλινα σουβέρ στα οποία θα κάνετε decoupage στην πίσω όψη του γυαλιού με ίδια-ασορτί χαρτιά. 

Για τέλειο decoupage με μεγάλου μεγέθους χαρτιά σε αντικείμενα-επιφάνειες με τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο σχήμα, εφαρμόστε την τεχνική του ...σιδερώματος. Δείτε εδώ λεπτομέρειες. 



Και φυσικά κάθε τύπου μονόχρωμο ή φθαρμένο γλαστράκι - κασπώ μπορεί να μεταμορφωθεί με μικρά ή μεγαλύτερα κομμάτια χαρτί. 



Και * Το βασικότερο, ειδικά στις καλοκαιρινές κατασκευές decoupage που συνήθως θέλουμε να έχουν έντονες αποχρώσεις, είναι η σωστή επιλογή του χαρτιού, ανάλογα με το είδος αντικειμένου στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί.

Ψάξτε λίγο παραπάνω για σχέδια πιο ιδιαίτερα από τα κλασσικά, αποφύγετε να τοποθετήσετε στον ίδιο χώρο παραπάνω από 2-3 decoupage αντικείμενα και αυτό μόνο αν υπάρχει συνάφεια μεταξύ τους ή έχετε χρησιμοποιήσει το ίδιο χάρτινο μοτίβο και γενικά δουλεύοντας με μικρά κομμένα μοτίβα μην ...παραφορτώνετε τα αντικείμενα, πολύ πιο καλαίσθητο θα προκύψει ένα "διακριτικό" τελικό αποτέλεσμα

* Το προστατευτικό βερνίκι είναι αυτό που θα αδιαβροχοποιήσει τις κατασκευές σας και θα ενισχύσει την αντοχή τους. Ειδικά για καλοκαιρινές κατασκευές και αντικείμενα που πρόκειται να καταπονηθούν από την χρήση ή το νερό, π.χ τσάντες, παπούτσια, γλαστράκια, δίσκοι κλπ. και αφού στεγνώσει η κόλλα περάστε 3-4 χέρια καλής ποιότητας βερνίκι, αφήνοντας ενδιάμεσα το κάθε χέρι να στεγνώνει εντελώς. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ