2022-06-30 19:21:22
Φωτογραφία για Τρενο σιτηρών της Ουκρανίας εκτροχιάστηκε κατά την επιστροφή του κοντά στο Ιάσιο της Ρουμανίας
Έντεκα φορτηγά βαγόνια τρένου που είχε ξεφορτώσει σιτηρά από την Ουκρανία στο λιμάνι της Κωνστάντζας εκτροχιάστηκαν την Τετάρτη στην κομητεία Ιάσιο, στην Ανατολική Ρουμανία.

Δεν υπήρξαν θύματα και τα 33 βαγόνια του τρένου ήταν άδεια, καθώς επέστρεφε στην Ουκρανία για να παραλάβει άλλο ένα φορτίο σιτηρών . Ωστόσο, ως αποτέλεσμα του εκτροχιασμού του τρένου, μια κρίσιμη διαδρομή μεταφοράς μεταξύ της Ουκρανίας και του μεγάλου λιμανιού της Ρουμανίας μπλοκαρίστηκε για τέσσερις ώρες.

Από την έναρξη του πολέμου, τα σιτηρά από την Ουκρανία πρέπει να μεταφέρονται μέσω της Κωνστάντζας , καθώς τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας είναι αποκλεισμένα από το ρωσικό ναυτικό.

Το τρένο που εκτροχιάστηκε λειτουργούσε από τους ουκρανικούς σιδηροδρόμους και ζυγίζει πάνω από 700 τόνους κενού φορτίου. Η εκκαθάριση ενδέχεται να διαρκέσει ημέρες, κατά τις οποίες τα φορτηγά και επιβατικά αυτοκίνητα θα αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις και περιορισμούς ταχύτητας. Τα εκτροχιασμένα βαγόνια επηρέασαν και τη γραμμή ηλεκτροδότησης που εξυπηρετούσε τη διαδρομή.

Η έρευνα θα εξακριβώσει τα αίτια του εκτροχιασμού του τρένου. Σημαντικό να σημειωθεί είναι ότι τα ουκρανικά τρένα χρησιμοποιούν ευρύτερο εύρος από αυτά που κυκλοφορούν στη Ρουμανία και στην υπόλοιπη ΕΕ και οι τροχοί των σιδηροτροχιών πρέπει να αλλάξουν στα σύνορα. Αυτό έχει καταστήσει δύσκολη τη χερσαία μεταφορά σιτηρών.

romania-insider.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό φάρμακο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό φάρμακο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ