2022-07-15 09:13:11
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα. Οι περιοχές με τα περισσότερα
Κορυφώνεται το κύμα του κορονοϊού στη χώρα μας με τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά, ειδικά σε συγκεκριμένες περιοχές. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κατάσταση θα παρουσιάσει βελτίωση μετά τα μέσα Αυγούστου. Σύμφωνα με μαθηματικά μοντέλα τα ενεργά κρούσματα στην κοινότητα, δηλαδή τα άτομα με ενεργή λοίμωξη Covid, ανέρχονται σε 300.000, ενώ όσοι χρειάζονται νοσηλεία κυμαίνονται σε μερικές εκατοντάδες ημερησίως.

Χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του στο ΜEGA είπε: «Είμαστε προς την κορύφωση ενός κύματος που υπάρχει, υπάρχει ακόμα αυξητική πορεία η οποία αρχίζει να σταθεροποιείται. Το έντονο αυτό κύμα βγάζει νοσηλείες σε απλές κλίνες που δεν μεταφέρονται όμως σε ΜΕΘ».

Και συνέχισε: «Είναι σημαντικό γιατί μας βοηθάει να κάνουμε τον σχεδιασμό μας, στις απλές κλίνες έχουμε αύξηση, ενεργοποιήθηκε ήδη ένα σχέδιο αύξησης κλινών, που θα είναι γύρω στις 500 κλίνες. Θεωρούμε ότι με αυτά τα μέτρα θα καλυφθούν τα κενά στο λεκανοπέδιο, στην περιφέρεια τα πράγματα είναι πιο ομαλά».


Τα νησιά στα οποία παρατηρείται κορύφωση

Σύμφωνα με τον καθηγητή, κ. Σαρηγιάννη, η διασπορά στην κοινότητα θα φτάσει στην κορύφωσή της προς το τέλος αυτή της εβδομάδας. Ωστόσο, η κορύφωση έχει ήδη σημειωθεί σε τουριστικές περιοχές όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Σαντορίνη αλλά και στις τρεις από τις τέσσερις περιφέρειες, με εξαίρεση το Ηράκλειο, όπου συνεχίζεται η αύξηση. «Έχουμε δημιουργήσει τοπική ανοσία στα νησιά που ηγήθηκαν σε αυτό το κύμα», είπε.

Την ίδια ώρα, ο κ. Σαρηγιάννης επεσήμανε ότι σε περιοχές όπως η Πιερία, η Ζάκυνθος, η Χαλκιδική, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Θάσος υπάρχει έντονη αυξητική τάση που δεν θα αποκλιμακωθεί στο επόμενο δεκαήμερο καλό θα είναι, σημείωσε, να αυξηθούν έντονα τα τεστ.

Πότε θα έχουμε αποκλιμάκωση

Η κατάσταση θα βελτιωθεί από τον Αύγουστο, κυρίως από τις 12 και μετά όπως ανέφερε ο καθηγητής, αλλά θα εξαρτηθεί από το πώς θα διαχειριστούμε τις τουριστικές ροές από χώρες όπως Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία όπου εκεί η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση.

Ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε γιατί παραμένει σημαντικό να μην μολυνθεί κάποιος με τον ιό παρότι έχει αρχίσει να επικρατεί το αίσθημα της «κούρασης» για την πανδημία: «Υπάρχει πραγματικά το αίσθημα της κούρασης και το αίσθημα »να κολλήσω να τελειώνω». Δυστυχώς δεν τελειώνουμε με το να κολλήσουμε, υπάρχει διαφυγή ανοσίας και με την Όμικρον μπορείς να ξανακολλήσεις. Ο ιός είναι μια συστημική φλεγμονή του οργανισμού που χτυπάει στα ευαίσθητα μας σημεία. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να μην κολλήσουμε. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ