2022-09-10 20:30:12
Φωτογραφία για Μάσκες στα τρένα: Το συμβούλιο εργαζομένων φοβάται αύξηση της βία
Ο Manfred Scholze, πρόεδρος του συμβουλίου εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, φοβάται αύξηση των επιθέσεων κατά σιδηροδρομικών υπαλλήλων λόγω της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας FFP2 στα τρένα. Την Πέμπτη, η Bundestag ενέκρινε τους νέους κανόνες.

Νικόλαος Σκριτλής

Το επιχειρησιακό συμβούλιο του τμήματος υπεραστικών μεταφορών του σιδηροδρόμου φοβάται αύξηση των επιθέσεων κατά του προσωπικού λόγω των μασκών FFP2 που θα είναι επίσης υποχρεωτικές στα τρένα στο μέλλον.

Ο αριθμός των επιθέσεων έχει ήδη αυξηθεί σημαντικά και “το μέτρο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα αυξήσει περαιτέρω τον αριθμό αυτό”, δήλωσε ο Manfred Scholze, πρόεδρος του γενικού συμβουλίου εργαζομένων, στις εφημερίδες του Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Υποχρεωτικές μάσκες στα αεροπλάνα – όχι στα τρένα

Αναφερόταν στο νέο νόμο για την προστασία από τις λοιμώξεις, ο οποίος απαιτεί τη χρήση μάσκας FFP2 στις δημόσιες μεταφορές μεγάλων αποστάσεων σε όλη τη Γερμανία από την 1η Οκτωβρίου.


Ταυτόχρονα, οι μάσκες δεν θα είναι πλέον υποχρεωτικές στα αεροπλάνα. Η Μπούντεσταγκ ενέκρινε τους νέους κανόνες την Πέμπτη – το Bundesrat πρέπει ακόμη να συμφωνήσει.

Το προσωπικό των σιδηροδρόμων πρέπει να επιβάλλει την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Ιδιαίτερα πρόσφατα, έχει γίνει πιο δύσκολο για το προσωπικό των σιδηροδρόμων να επιβάλει την απαίτηση της μάσκας, δήλωσε ο Scholze.

“Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν το καταλαβαίνει τώρα” και η έλλειψη κατανόησης είναι πιθανό να αυξηθεί με την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα αεροπλάνα, προειδοποίησε ο επικεφαλής του εργοστασιακού συμβουλίου.

Θα ήταν “απερίσκεπτο” προς το σιδηροδρομικό προσωπικό να μην καταργηθεί η απαίτηση για μάσκα στα τρένα μεγάλων αποστάσεων.

grland.info

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ