2022-09-15 08:08:56
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Κινητοποίηση για να αποτρέψουν μία διακοπή της λειτουργίας των σιδηροδρόμων
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν φιλοξένησαν χθες, συνομιλίες με τα συνδικάτα των εργαζομένων καθώς επιδιώκουν να αποτρέψουν μία ενδεχόμενη διακοπή της λειτουργίας των σιδηροδρόμων που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην μεταφορά εμπορευμάτων, ειδών διατροφής και καυσίμων.

Η πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς μία από τις μικρότερες ενώσεις των εργαζομένων με εμπλοκή στα ανοιχτά ζητήματα του κλάδου, απέρριψε μία συμφωνία και η Εθνική Κοινοπραξία Επιβατών Σιδηροδρόμων των ΗΠΑ (Amtrak) ακύρωσε δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων.

Οι εταιρίες σιδηροδρόμων συμπεριλαμβανομένων των Union Pacific, Berkshire Hathaway's BNSF και Norfolk Southern έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι αύριο Παρασκευή, ένα λεπτό μετά από τα μεσάνυχτα να επιτύχουν συμφωνίες με τρεις ενώσεις εργαζομένων που τηρούν αρνητική στάση, εκπροσωπώντας περίπου 60.000 εργαζόμενους, πριν από την έναρξη μιας εβδομάδας κινητοποιήσεων, που θα επηρεάσει τη μεταφορά εμπορευμάτων, αλλά και τα δρομολόγια της Amtrak.


Μία ένωση που εκπροσωπεί περίπου 4.900 μηχανοδηγούς, μηχανικούς και τεχνικό προσωπικό ανακοίνωσε χθες ότι τα μέλη της ψήφισαν για να απορρίψουν μία προσωρινή συμφωνία, καθώς και άλλες ενώσεις εργαζομένων μπορούν να επιλέξουν και να πράξουν το ίδιο.

Οι σιδηρόδρομοι έχουν προσφέρει σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς. Τρεις από τις 12 ενώσεις που εκπροσωπούν περίπου το 50% των 115.000 εργαζομένων που επηρεάζονται από τις διαπραγματεύσεις αντιστέκονται, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Δύο από τις 12 αυτές ενώσεις εργαζομένων που εκπροσωπούν περισσότερους από 11.000 εργαζόμενους έχουν επικυρώσει συμφωνίες, σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή (NCCC) που διαπραγματεύεται εκπροσωπώντας τους σιδηροδρόμους.

ΠΗΓΉ: ΑΠΕ, sofokleousin.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ