2022-10-19 14:52:13
Φωτογραφία για Η κυβέρνηση της Νέας Ουαλίας παραπέμπει το σιδηροδρομικό σωματείο στο δικαστήριο για απενεργοποίησης των συσκευών ανάγνωσης καρτών Opal
Η Ένωση Σιδηροδρόμων, Τραμ και Λεωφορείων έχει προσφύγει στο δικαστήριο σχετικά με μια πρόταση να καταστούν δωρεάν οι μετακινήσεις με τρένο για τους επιβάτες, η οποία έχει εξοργίσει την κυβέρνηση της ΝΝΟ.

Μαντλίν Αχένζα και Αδελαΐδα Λανγκ

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα παραπέμψει την Ένωση Σιδηροδρόμων, Τραμ και Λεωφορείων στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο σχετικά με τα σχέδιά της να απενεργοποιήσει τις κλειστές συσκευές ανάγνωσης καρτών Opal μεταξύ 3 μ.μ. και 7 μ.μ. τις καθημερινές, επ' αόριστον.

Το συνδικάτο και η κυβέρνηση έχουν εγκλωβιστεί σε έντονες διαπραγματεύσεις για μήνες για μια νέα επιχειρηματική συμφωνία που έχει αφήσει τους μετακινούμενους στο Σίδνεϊ στο έλεος πολλών απεργιών και καθυστερήσεων και θα έρθουν αντιμέτωποι στο δικαστήριο την Πέμπτη.

Η Rail Union σχεδιάζει να απενεργοποιήσει τους αναγνώστες καρτών Opal την Πέμπτη από τις 3 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. Εικόνα: NCA NewsWire / Monique Harmer


Το κλείσιμο είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Πέμπτη, αλλά ο υπουργός Μεταφορών Ντέιβιντ Έλιοτ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα ζητούσε αποζημίωση για την απώλεια εσόδων που προέκυψε από την «απροστάτευτη» βιομηχανική δράση.

«Θα πάω στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο για να ζητήσω αποζημίωση και επιστροφές από το RTBU για την απώλεια εσόδων που θα χάσουν οι φορολογούμενοι της ΝΝΟ κατά τη διάρκεια αυτής της ενέργειας», είπε στους δημοσιογράφους την Τρίτη.

"Καλώ το RTBU να παραμερίσει αυτή τη δράση".

Ο γραμματέας του RTBU Alex Claassens απάντησε με ισχυρισμούς ότι η απενεργοποίηση των συσκευών ανάγνωσης καρτών Opal είναι η μόνη εργατική ενέργεια που δεν ενοχλεί τους μετακινούμενους.

«Η κυβέρνηση της ΝΝΟ έχει δείξει ξανά και ξανά ότι ενδιαφέρεται περισσότερο να χρησιμοποιήσει τα δολάρια των φορολογουμένων για νομικές αμοιβές παρά να καταλήξει σε μια συμφωνία που εγγυάται την ασφάλεια των μετακινούμενων», είπε το αφεντικό του συνδικάτου.

«Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα εκτός από το να κάθεται και να προσπαθεί να καταλήξει σε μια πραγματική συμφωνία».

Οι μετακινούμενοι στο Σίδνεϊ έχουν υποστεί μεγάλες καθυστερήσεις και ακυρώσεις τρένων εντός και εκτός για μήνες. Εικόνα: NCA NewsWire / Damian Shaw

Ο υπουργός Έλιοτ επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εμποδίσει το συνδικάτο να διανέμει δωρεάν δημόσια μέσα μεταφοράς, αλλά είπε ότι ελπίζει ότι η υπόθεση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου θα τους βοηθήσει να ανακτήσουν μέρος των εσόδων που χάθηκαν από τη διακοπή.

«Θα μπορούσε να είναι σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια», είπε.

«Το συνδικάτο πρέπει να το σκεφτεί πολύ προσεκτικά γιατί, εάν προλάβει να ανακτήσει το κόστος και την απώλεια εσόδων, το σωματείο θα αντιμετωπίσει πολλά οικονομικά προβλήματα.

«Δεν ζητώ συγγνώμη για αυτό».

Εκπρόσωποι του RTBU παρακολούθησαν μια ακρόαση της τελευταίας στιγμής με την Sydney Trains στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στις 15:30 το απόγευμα της Τετάρτης για να καθορίσουν εάν θα μπορούσε να προχωρήσει στην προτεινόμενη διακοπή λειτουργίας.

Αν και το σωματείο ήλπιζε σε κάποια διευκρίνιση, το θέμα τέθηκε για ακρόαση διαχείρισης υπόθεσης στις 11 το πρωί της 21ης ​​Οκτωβρίου.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι το Δικαστήριο θα αποφασίσει εάν η δράση μας για τις μηχανές Opal μπορεί να προχωρήσει πριν από την Πέμπτη, αλλά δυστυχώς αυτό μπορεί να μην συμβεί», ανέφερε μια δήλωση προς τα μέλη του συνδικάτου την Τετάρτη.

Τα τρία τέταρτα των σιδηροδρομικών σταθμών του Σίδνεϊ που δεν βασίζονται σε κλειστούς αναγνώστες Opal θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, είπε ο κ. Λόνγκλαντ.

news.com.au

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ