2022-10-24 23:53:05
Φωτογραφία για Συνάντηση του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά  με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα  για την επιπλέον χρηματοδότηση δημοτικών έργων
Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης είχε την περασμένη Πέμπτη 20 Οκτωβρίου ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα στο γραφείο του στο Υπουργείο Εσωτερικών για επιπλέον χρηματοδοτήσεις προς τους Δήμους Λευκάδας και Μεγανησίου.

Πρώτο θέμα ήταν η χρηματοδότηση με τον ποσό του 1.119.359,35 ευρώ η βελτίωση και συντήρηση 7 αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη της Λευκάδας και χωριά του Δήμου, για την οποία είχε δεσμευθεί ο Αν. Υπουργός, έπειτα από επανειλημμένες συναντήσεις για με το Βουλευτή για το θέμα. Ο κ. Καββαδάς ζήτησε την υπογραφή της σχετικής απόφασης προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα.

Επιπλέον, συζητήθηκε η πορεία έγκρισης χρηματοδοτήσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», όπου ο Βουλευτής ζήτησε την επίσπευσή τους. Ο κ. Πέτσας τον ενημέρωσε ότι τις προσεχείς εβδομάδες θα εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» η έγκριση 2.913.752 ευρώ για το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος και σύγχρονου εξοπλισμού διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας στα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Λευκάδας».


Στη συνέχεια συζητήθηκε η πορεία της πρότασης που υπέβαλε ο Δήμος Λευκάδας στο πλαίσιο του Προγράμματος «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά εργασίες βελτίωσης σε δημοτικές οδούς. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Αν. Υπουργού, η πρόταση αξιολογείται θετικά και δεσμεύθηκε για την έγκριση περίπου 2,8 εκ. ευρώ.

Ο Βουλευτής επανέφερε ακόμη το ζήτημα της έγκρισης χρηματοδότησης που έχει ζητήσει ο Δήμος Λευκάδας για αποκατάσταση ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλος». Επισημαίνεται ότι από το συνολικό ποσό έχουν ήδη εγκριθεί 580.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 400.000 αφορούν το παραλιακό μέτωπο στον Άγιο Ιωάννη Λευκάδας.

Επίσης, σε συνέχεια της έγκρισης 471.200 ευρώ για το έργο «Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Μεγανησίου στην περιοχή Σχίζα» ο Βουλευτής ζήτησε αύξηση στον προϋπολογισμό του έργου,υποστηρίζοντας το σχετικό αίτημα του Δήμου ώστε να διευκολυνθεί στην ολοκλήρωσή του.

Τέλος, έθεσε το θέμα της εξεύρεσης χρηματοδότησης ύψους περίπου 400.000 για την διαμόρφωση του κτιρίου των Παλαιών Δικαστηρίων για την στέγαση του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Δήμου Λευκάδας, ενώ κατέθεσε και τη σχετική υφιστάμενη μελέτη. Ο Αν.Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει το αίτημα.

Σχετικά με την συνάντηση ο Βουλευτής δήλωσε:

«Για μια ακόμη φορά είχαμε μία εποικοδομητική συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, στον οποίο μετέφερα μια σειρά από παλαιότερα, αλλά και νέα αιτήματα χρηματοδότησης έργων της Λευκάδας, τόσο από τα προγράμματα «Φιλόδημος ΙΙ» και «Αντώνης Τρίτσης», αλλά και από άλλες πηγές όπως του Ταμείο Ανάκαμψης και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Οι εγκρίσεις έργων προχωρούν με σταθερό ρυθμό, οι χρηματοδοτήσεις φτάνουν στους Δήμους μας και για την πρόοδο αυτή οφείλω για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω τον κ.Στέλιο Πέτσα, με τον οποίο έχουμε πάντα άριστη συνεργασία με πολύ θετικά αποτελέσματα για τη Λευκάδα.

Συνεχίζουμε, παρακολουθούμε τα έργα, διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις και, με την υποστήριξη της Κυβέρνησης, επιδιώκουμε καθημερινά να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών του νομού μας, να βάλουμε τα θεμέλια της ανάπτυξης στα νησιά μας.»
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ