2022-10-26 14:53:56
Φωτογραφία για Τετάρτη, 26/10/2022: Εργασίες ημέρας

 



Γλώσσα: Προετοιμάζουμε το κείμενο "Η πείνα", στη σελίδα 46 του Β.Μ., για άγνωστη ορθογραφία. Δείτε στην προηγούμενη ανάρτηση ό,τι θέλετε να μάθετε για την επερχόμενη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Μαθηματικά: Ξαναθυμόμαστε από το φύλλο εργασίας που μοιράστηκε στην τάξη τις "Διαιρέσεις ακεραίων με πηλίκο δεκαδικό αριθμό" και, έπειτα λύνουμε κάθετα στο τετράδιό μας τις δυο τελευταίες διαιρέσεις από κάθε σειρά της εργασίας 2 της φωτοτυπίας. Τέλος, λύνουμε και τις διαιρέσεις της άσκησης 6 (σελίδα 33 - Τ.Ε.), μόνο που, αν μας αφήνουν υπόλοιπο, τις συνεχίζουμε, μέχρι το ψηφίο των χιλιοστών, εφαρμόζοντας αυτά που μάθαμε σήμερα.

Ιστορία: Με τη συμβολή της αντίστοιχης ανάρτησης, διαβάζουμε πολύ καλά τα υπογραμμισμένα του 7ου κεφαλαίου "Η Κωνσταντινούπολη οχυρώνεται και στολίζεται με έργα τέχνης".

Φυσική: Το ΦΕ5 "Τροφές και ενέργεια" θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 31/10, οπότε τα βιβλία έμειναν στην τάξη. Ωστόσο, εσείς μπορείτε να ξαναθυμηθείτε την (αρκετή) θεωρία του ΦΕ, μέσω του εκπαιδευτικού υλικού της αντίστοιχης ανάρτησης.

Σχολική ζωή: Αύριο Πέμπτη, 27/10, θα γίνει η σχολική γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, από τις Γ΄ και Δ΄ τάξεις του σχολείου μας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (αμφιθέατρο). Θα ξεκινήσει στις 8:15 και θα τελειώσει στις 9:15 περίπου. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να χειροκροτήσουμε τους μικρότερους συμμαθητές μας.

klikstimathisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ