2022-10-26 23:29:45
Φωτογραφία για Το αγριοράδικο βοηθάει τον οργανισμό του κάθε ατόμου πολύπλευρα, καθώς τα οφέλη του στην υγεία είναι πολλά και εκπληκτικά.
Πάρα πολλά άτομα νομίζουν ότι το αγριοράδικο, το Taraxacum officinale, είναι ένα ενοχλητικό ζιζάνιο και πάρα πολλές φορές, δυστυχώς, το καταστρέφουν από τους αγρούς με τους ψεκασμούς και τα φυτοφάρμακα-ζιζανιοκτόνα.

Και ενώ το θαυμάσιο αυτό βότανο, χρόνια τώρα, με καταγεγραμμένη ιστορία χιλιάδων ετών, χρησιμοποιείται ως τρόφιμο αλλά και ως ίαμα λόγω των ισχυρών φαρμακευτικών ιδιοτήτων του, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να υποτιμούν τα οφέλη του.

Αγριοράδικο ή ταράξακο με διωνυμικό όνομα Taraxacum officinale,

ποιός δεν το γνωρίζει;

αγριοράδικο ή

ταράξακο,

το πολύτιμο Το ταραξάκο για όσους δεν το ξέρουν είναι το γνωστό μας ραδίκι του βουνού

είναι το αγριοράδικο.

Το αγγλικό όνομά του “dandelion” είναι παραφθορά του γαλλικού dent de lion που σημαίνει “το δόντι του λιονταριού” και αυτό χάρη στα οδοντωτά  του φύλλα.


Taraxacum officinale και είναι λέξη ελληνική – αυτό που θεραπεύει τις ταραχές,

τις διαταραχές και τους πόνους του οργανισμού δείτε τη συνέχεια στο άρθρο μου στην ιστοσελίδα μου:https://botanologia.gr/agrioradiko-to-polytimo-poy-echei-charaktiristei-kai-os-quot-periergo-votano-quot/

και παρακολουθείστε το βίντεό μου:https://www.youtube.com/watch?v=ISwQvXmKCOU&t=13s και αν σας ενδιαφέρουν και αγαπάτε τα βότανα και τη φύση εγγραφείτε στο κανάλι μου για να εξερευνήσουμε μαζί τον μαγικό αυτό κόσμο!

Το κανάλι μου είναι:https://www.youtube.com/channel/UCQVy7v3Oz2YKcn4_8Z6MYgQ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κούρασε(;) ο πόλεμος..
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κούρασε(;) ο πόλεμος..
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ