2022-11-03 00:30:02
Φωτογραφία για Ρωσικές εξαγωγές LNG: Κι όμως... αυξάνονται,παρά τις κυρώσεις!
Αντίστροφη ανάγνωση όσων συμβαίνουν με τους αγωγούς που στερεύουν. 

Ποιες χώρες παραλαμβάνουν τα περισσότερα φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου, σχεδόν σε επίπεδα ρεκόρ. Όχι αυτές που θα νομίζαμε Οι ρωσικές αποστολές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) αυξήθηκαν τον Οκτώβριο πλησιάζοντας επίπεδα ρεκόρ, σε μια ένδειξη του πώς αγωνίζεται ο κόσμος για να περιορίσει την εξάρτησή του από τον κύριο προμηθευτή του ενόψει χειμώνα, μεταδίδει σκωπτικά το Bloomberg.

Οι εξαγωγές LNG από τη Ρωσία σημείωσαν ετήσια αύξηση 1,1% τον Οκτώβριο, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, λίγες μέρες μετά τη ρωσική εισβολή στη Ουκρανία, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων που συγκεντρώνει το Bloomberg. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κατακόρυφη πτώση των ροών προς την Ευρώπη μέσω αγωγών, μετά την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Δύσης και Κρεμλίνου.

Οι κορυφαίες χώρες εισαγωγής ήταν η Γαλλία, η Κίνα και η Ιαπωνία, έδειξαν τα στοιχεία, ενώ σχεδόν το ήμισυ του φυσικού αερίου που μεταφέρεται από τα πλοία εξακολουθεί να είναι σε διαμετακόμιση
. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν άμεσες κυρώσεις στο ρωσικό LNG, αλλά η αύξηση των εξαγωγών δείχνει ότι εξακολουθεί η μεγάλη ζήτηση για το καύσιμο ενόψει του χειμώνα, όταν ο κρύος καιρός αναμένεται να ενισχύσει την κατανάλωση ενώ παράλληλα θα περιοριστεί η παγκόσμια προσφορά.

Ορισμένες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και κυβερνήσεις επιχειρούν να σταματήσουν τις πρόσθετες αγορές ή και να διακόψουν εντελώς τις παραδόσεις από τη Ρωσία. Η Βρετανία δεν έχει εισαγάγει ρωσικό LNG από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος, ενώ τον προσεχή Ιανουάριο θα το απαγορεύσει επισήμως.

Αντίθετα, οι αγοραστές στην Κίνα αύξησαν τις παραγγελίες ρωσικού LNG για να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις στην αγορά spot, σύμφωνα με τους traders...
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ