2022-11-03 18:09:18
Φωτογραφία για ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Δυτικής Ελλάδας και ΙονίωνΝ Νήσων για 3ο συνεχόμενο έτος ο ΝΑ.Ο.ΒΟΝΙΤΣΑΣ!



Πηγή: Ναυταθλητικός Oμιλος Βόνιτσας

      Για 3η (συνεχόμενη) χρονιά ο Ναυταθλητικός Όμιλος Βόνιτσας αναδείχθηκε πρωταθλητής όμιλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλαδας και Ιονίων Νήσων  πιστοποιώντας το υψηλό επίπεδο στο οποίο συνεχίζει να δουλεύει ο Ομιλος και βάζοντας υποθήκη επιτυχιών για την συνέχεια.



Ο αγώνας εξελίχθηκε πολύ δύσκολα λόγω των κακών ιστιοπλοϊκών συνθηκών (άπνοια) που ανάγκασε τους συμμετέχοντες να περιμένουν την τελευταία μέρα, κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή, για να πέσουν στην θάλασσα και να διεξαχθούν οι απαραίτητες κούρσες ώστε να είναι έγκυρος ο αγώνας. Μάλιστα, το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε μόνο για τα σκάφη optimist καθώς τα σκάφη Ilca 4 (laser 4.7) δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις ελάχιστες κούρσες (3) στον προκαθορισμένο χρόνο.

Ο αγώνας των ilca 4 θα διεξαχθεί στις 6,7,8 Ιανουαρίου 2023 μετά από κοινή απόφαση όλων των συμμετέχοντων σωματείων ξανά υπό την φιλοξενεία του ΝΑΟΚέρκυρας.


Στα optimist o ΝΑΟΒ κατέκτησε για άλλη μια φορά τα περισσότερα μετάλλια και διακρίσεις και κατάφερε το σύνολο των 12 αθλητών του, να βρίσκεται μέσα στους 20(!) πρώτους μεταξύ των 53 που έλαβαν μέρος σε όλες τις ιστιοδρομίες και των 58 που ήταν στο σύνολο.. Πιο συγκεκριμένα:

- Ο Δημήτρης Ζαχαράκης βγήκε 1ος στην Γενική κατάταξη και φυσικά πρώτος στα αγόρια

- Ο Νίκος Παππάς βγήκε 3ος στην γενική κατάταξη  και 2ος στα αγόρια U13

- O Γιάννης Χαμζάς κατετάγει 4ος στην γενική κατάταξη και 2ος στα αγόρια U16

- Η Μυρτώ Πανταζοπούλου αναδείχθηκε 1ο κορίτσι γενικής και 5η στην γενική κατάταξη

- Η Καλλιρρόη Σταματάκη βγήκε 2ο κορίτσι και 6η στην γενική κατάξη

- Ο Γιώργος Μπαλάσκας κατετάγει 3ος στα αγόρια U16 ΚΑΙ 7ος στην γενική κατάταξη

- Η Ειρήνη Σταματάκη κατετάγει 1η στα κορίτσια U13 και 11η στην γενική κατάξη.

Απο κει και πέρα οι θέσεις των αθλητών μας ήταν:

-Δημοσθένης Πανταζόπουλος, 15ος γενικής

- Έκτορας Σεϊκάτι, 17ος γενικής

- Κυρίκου Μαριλού, 18η γενικής

- Γιάννος Βελισάρης, 19ος γενικής και

- Ραφαήλ Κούρτης, 20ς γενικής.

Στα πλαίσια του Περιφερειακού Πωταθλήματος προηγήθηκε προπονητικό camp που διοργάνωσαν η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και ο ΝΑΟ Κέρκυρας, με την συμμετοχή των ομοσπονδιακών προπονητών κκ Δροσόπουλου, Γκανιάτσα και Καλογέρη, προκειμένου να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα των αθλητών της Περιφέρειας μας. Η διάρκεια του camp που προηγήθηκε ήταν 3ημέρες, και περιελάμβανε θεωρητικά μαθήματα, βίντεο, γυμναστική και όσο επέτρεψε ο καιρός προπόνηση στην θάλασσα.

Η συστηματική διενέργεια αυτών των camp έχει βοηθήσει σημαντικά στην βελτίωση του επιπέδου των περιφερειακών Ομίλων, γεγονός που αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα των εθνικών αγώνων όπου συμμετέχουν. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντική η συνέχιση τους, η ενίσχυση  τους, προκειμένου να βελτιωθεί περαιτέρω το επίπεδο και να αυξηθεί το κίνητρο των Ομίλων και των αθλητών, για συμμετοχή και διάκριση σε μεγάλους αγώνες.

Τέλος, ευχαριστούμε πολύ των ΝΑΟΚέρκυρας για την φιλοξενία και την παροχή αυτοκινήτου βαν για τις μετακινήσεις των αθλητών μας για όλο το διάστημα που βρεθήκαμε στην Κέρκυρα, την ΕΙΟ για την προσπάθεια της να ενισχύσει της Περιφέρεια με camp υψηλού επιπέδου και την προβολή του αγώνα μέσω του live streaming και τους γονείς που στήριξαν για άλλη μια φορά μια τέτοια δύσκολη αποστολή.

Τέλος, μπράβο

 στα παιδιά της αποστολής για την (σχεδόν) άψογη συμπεριφορά τους όλη αυτήν την εβδομάδα και την ετοιμότητα που έδειξαν στις δύσκολες συνθήκες του αγώνα. Μπράβο

, φυσικά και στον προπονητή μας Leo Clark Lens για την ομάδα που προετοίμασε και μας έκανε για άλλη μια φορά υπερήφανους!

Ήταν το τέλος μια πολύ δύσκολης και απαιτητικής περιόδου για τον όμιλο και τους αθλητές του και η αρχή μιας νέας που έρχεται με ακόμα πιο υψηλούς στόχους. Καλή συνέχεια με υγεία σε όλους τους αθλητές μας και καλή προόδο στις σχολικές τους υποχρεώσεις.

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ