2022-11-07 22:30:25
Φωτογραφία για Μαρίνα Βλυχού ξεκινά η διαδικασία της αδειοδότησης.

Θανάσης Καββαδάς: «Μαρίνα Βλυχού: Υπεγράφη η σύμβαση για την εκπόνηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Έκθεσης Χωροθέτησης – Ξεκινά η διαδικασία της αδειοδότησης» -

Συναντήσεις με τη Διοίκηση της Enterprise Greece



Υπεγράφη από την Enterprise Greece, παρουσία του Βουλευτή Ν. Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, η σύβαση εκπόνησης του συνόλου των μελετών για το Α’ στάδιο χωροθέτησης της Μαρίνας Βλυχού. Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στη διάρκεια συνάντησης του Βουλευτή με τη Διοίκηση της Enterprise Greece, και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Σμυρλή και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Μαρίνο Γιαννόπουλο.

Στις μελέτες που θα εκπονηθούν περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και η Έκθεση Χωροθέτησης. Η εκπόνησή τους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου. Στη συνέχεια θα υποβληθούν στο Υπουργείο Τουρισμού για την προβλεπόμενη, σύμφωνα με το Ν.2160/1993, διαδικασία Α’ σταδίου χωροθέτησης, η οποία θα ολοκληρωθεί με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, όπου θα εγκριθεί ο γενικός σχεδιασμός της Μαρίνας.

Επισημαίνεται ότι, μετά την έκδοση του Π.Δ. θα ακολουθήσει Β’ στάδιο χωροθέτησης, το οποίο θα ολοκληρωθεί με την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την έγκριση της χωροθέτησης και των περιβαλλοντικών όρων της μαρίνας.

Σχετικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής ανέφερε:

«Στη συνάντησή μου με τη Διοίκηση της Enterprise Greece είχαμε μία πολύ σημαντική πρόοδο στην επένδυση της Μαρίνας στο Βλυχό. Η υπογραφή της σύμβασης για τις μελέτες είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της μαρίνας καθώς το Προεδρικό Διάταγμα που θα προκύψει στο τέλος της διαδικασίας θα κατοχυρώσει τον συγκεκριμένο χωροταξικό σχεδιασμό και τις χρήσεις γης.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφέρω ότι το Προεδρικό Διάταγμα θα ελεγχθεί προληπτικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας προ της δημοσίευσής τους ώστε να το τελικό σχέδιο να φέρει τη σύμφωνη γνώμη του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Στον γενικό σχεδιασμό, που θα θέσει τους βασικούς άξονες ανάπτυξης της μαρίνας, θα προβλέπεται η οριοθέτηση της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης της μαρίνας και ο καθορισμός επιτρεπόμενων χρήσεων γης και ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης, για τη δημιουργία, μεταξύ άλλων, χώρων αναψυχής και πρασίνου, και καταστημάτων. 

Με την ένταξη της Μαρίνας Βλυχού, με 800 θέσεις ελλιμενισμού, στις στρατηγικές επενδύσεις, πετύχαμε την υλοποίηση με fast track διαδικασίες ενός από ετών αναμενόμενου πολυσήμαντου έργου υποδομής, το οποίο θα δώσει τεράστια ώθηση στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού με σκάφη αναψυχής, θα αναβαθμίσει θεαματικά το τουριστικό προϊόν και θα συμβάλει τα μέγιστα στη βιώσιμη ανάπτυξη του Βλυχού και της Λευκάδας γενικότερα.

Τέλος, ζήτησα από τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να επισκεφθούν τη Λευκάδα και την περιοχή όπου θα αναπτυχθεί η επένδυση, ενώ προγραμματίζεται να επισκεφθεί το νησί μας και κλιμάκιο στελεχών από την Enterprise Greece και το μελετητικό γραφείο, προκειμένου να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες του Δήμου και το Λιμενικό Ταμείο.

Συνεχίζουμε, στηρίζουμε την ανάπτυξη, οραματιζόμαστε και δημιουργούμε τη Λευκάδα του αύριο.»

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ