2022-11-22 21:40:08
Φωτογραφία για Αίτημα της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στο Υπουργείο Οικονομικών για παραχώρηση του παλαιού Γυμνασίου Θηλέων (έναντι ΟΤΕ) με σκοπό τη μετεγκατάσταση του Ιστορικού Αρχείου Λευκάδας
- Συνάντηση με τον Βουλευτή Ν.Λευκάδας Θανάση Καββαδά

Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της μετεγκατάστασης του Ιστορικού Αρχείου Λευκάδας, καθώς και άλλα ζητήματα αρμοδιότητάς της που απασχολούν το Νομό Σε ό,τι αφορά το Ιστορικό Αρχείο, η Υπουργός υπέγραψε παρουσία του Βουλευτή το αίτημα για παραχώρηση του ΑΒΚ 30, δηλαδή του Παλαιού Γυμνασίου Θηλέων Λευκάδας (έναντι ΟΤΕ), ζητώντας τη μεταβίβαση του διώροφου διατηρητέου κτιρίου, από το Υπουργείο Οικονομικών και τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας στο Υπουργείο Παιδείας, άνευ ανταλλάγματος, με ρητό σκοπό τη στέγαση και λειτουργία εντός του των Γ.Α.Κ. – Αρχείων Ν.Λευκάδας καθώς, όπως αναφέρει το έγγραφο, οι χώροι όπου λειτουργούν σήμερα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών τους.

Το αίτημα παραχώρησης έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης ειδικού Τεχνικού Κλιμακίου του Υπουργείου το οποίο, έπειτα από συμφωνία της Υπουργού με τον Βουλευτή κατά τη συνάντησή τους στις 29 Ιουνίου 2022, πραγματοποίησε αυτοψία στο κτίριο και έκρινε ότι είναι κατάλληλο για τη στέγαση του Ιστορικού Αρχείου. Επίσκεψη στο χώρο είχε πραγματοποιήσει και ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος συνοδεία του Βουλευτή.


Ο κ.Καββαδάς, αφού ευχαρίστησε την Υπουργό για τις επισκευές που προχωρούν στο υφιστάμενο κτίριο του Ιστορικού Αρχείου, αξίας 75.000 ευρώ, ζήτησε επίσης τη συνδρομή της προκειμένου στο επερχόμενο πρόγραμμα ψηφιοποίησης των ΓΑΚ που υλοποιείται από τα Υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Ιστορικό Αρχείο Λευκάδας να λάβει όσο το δυνατό περισσότερες λήψεις ώστε, όπως τόνισε, να διασωθεί το πολύτιμο περιεχόμενο του.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής ζήτησε την ίδρυση Τμημάτων Ένταξης στα Δημοτικά Σχολεία Λυγιάς και Σφακιωτών, θέμα το οποίο έχει αναδείξει και μέσω αλληλογραφίας προς το Υπουργείο, τονίζοντας ότι τα παιδιά πρέπει να βοηθηθούν ώστε να προσαρμοστούν ομαλά στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Συζητήθηκε ακόμη η προμήθεια διαδραστικών πινάκων σε σχολεία της Λευκάδας, θέμα για το οποίο η Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα διατεθούν σε όλα τα τμήματα, από την Ε’ και ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού, καθώς και σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια, ενώ σύντομα τα σχολεία θα προμηθευτούν και σετ ρομποτικής.

Συζητήθηκε τέλος η προοπτική λειτουργίας Τμήματος του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Λευκάδα. Ο Βουλευτής τόνισε την απόλυτη ανάγκη να παραμείνει το νησί στον πανεπιστημιακό χάρτη, καθώς τα πλεονεκτήματα της Λευκάδας ως προς τη θέση, την προσβασιμότητα και τις υποδομές είναι μεγάλα, ενώ επανέλαβε τη βούληση του Ιονίου Πανεπιστημίου να συμπεριλάβει τη Λευκάδα στο σχεδιασμό του.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Υπουργό, ο Βουλευτής παρέδωσε στην κ. Κεραμέως και ένα αντίτυπο του μυθιστορήματος «Ο Κούκος και τ’ Αηδόνι», όπως είχε υποσχεθεί στον δεκάχρονο συγγραφέα του βιβλίου Εμμανουήλ Γιουβανόπουλο από τη Θεσσαλονίκη, κατά την επιστημονική διημερίδα για τη Μικρασιατική Καταστροφή που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λευκάδας, στις 11-12 Νοεμβρίου στη Λευκάδα, όπου πραγματοποιήθηκε και η σχετική βιβλιοπαρουσίαση.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ