2022-12-08 14:10:11
Φωτογραφία για Πέμπτη, 8/12/2022: Εργασίες ημέρας

 



Γλώσσα: Με τη βοήθεια της προηγούμενης ανάρτησης και του συντακτικού από σπιράλ τετράδιό μας, υπογραμμίζουμε με μπλε ξυλομπογιά τις ανεξάρτητες (κύριες) και με κόκκινη ξυλομπογιά τις εξαρτημένες (δευτερεύουσες) προτάσεις του εξής αποσπάσματος από το Β.Μ.: Από "Πολλά σχολεία της χώρας μας..." (σελίδα 72) έως "... και χρωματιστά βιβλία." (σελίδα 73).

Μαθηματικά: Συνεχίζοντας την επανάληψη της ενότητας "Κλάσματα" και με τη συνδρομή της αντίστοιχης ανάρτησης, λύνουμε τα προβλήματα 2, 4 και 5, στη σελίδα 58 του Τ.Ε..

Γεωγραφία: Για το επόμενο μάθημα φέρνουμε σε ρυζόχαρτο από το μπλοκ χαρτογραφίας μας το περίγραμμα της Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένων των νησιών), χωρίς καθόλου χρώματα ή κείμενο. Χρησιμοποιούμε ως πρότυπο τον χάρτη των σελίδων 8 και 9 του άτλαντά μας και ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες (βλέπουμε και τις εικόνες, αν μας βοηθούν):

1) Κόβουμε από το μπλοκ χαρτογραφίας μας δύο ρυζόχαρτα και με σελοτέιπ ή κόλλα στικ τις ενώνουμε στην ίσια τους πλευρά (τα σπιράλ να είναι πάνω και κάτω).


2) Γυρίζουμε την κατασκευή μας από την άλλη πλευρά, ώστε να μη μας εμποδίζουν υπολείμματα κόλλας ή το σελοτέιπ.

3) Ανοίγουμε τον άτλαντά μας στις σελίδες 8 και 9 (όπου βρίσκεται ο χάρτης της Ελλάδας), ακουμπάμε το διπλό ρυζόχαρτό μας πάνω του και, με πολλή προσοχή, με το μολύβι μας (για να μπορούμε να σβήνουμε, αν χρειαστεί), φτιάχνουμε το περίγραμμα της Ελλάδας (τα σύνορά μας, δηλαδή), συμπεριλαμβάνοντας και τα νησιά, βεβαίως (είναι πιθανό να μη φαίνονται καλά τα πολύ μικρά νησιά, οπότε μπορούμε να τα παραλείψουμε). Δεν βάζουμε καθόλου χρώμα ούτε γράφουμε πάνω τίποτα... Θέλουμε τον χάρτη εντελώς λευκό.

4) Στο επόμενο μάθημα θα δοθούν οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα συμπληρωθεί σταδιακά ο χάρτης.

klikstimathisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ