2022-12-10 09:14:28
Φωτογραφία για Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής : Παταγώδης αποτυχία της Δημοτικής Αρχής στη καθημερινότητα. ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΠΑΛΙ;

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ –ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.



ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ από τη σύσταση του μέχρι σήμερα.

Είμαι στη διάθεση κάθε Διοικητικής Αρχής, κάθε Ελεγκτικής Αρχής και κάθε Εισαγγελικής Αρχής.

Στο εσωτερικό του κτιρίου του Γυμνασίου και Λυκειακές Τάξεις Παλαίρου μπαίνει το νερό της βροχής. Το Δημοτικό πάρκο στη Πάλαιρο έγινε σκουπιδότοπος και δάσος. Στο Στενό και όχι μόνο υπάρχει σκουπιδότοπος.

Γράφει ο: Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής

Μαθηματικός

Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης 10-12-2022

Αγαπητοί Αναγνώστες... Τη Παρασκευή 09-12-2022 λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης , με θέματα, το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου του 2023 , και το Προϋπολογισμό του Δήμου του 2023, ενημερώθηκα από το Διευθυντή και την Υποδιευθύντρια του Γυμνασίου και Λυκειακές Τάξεις Παλαίρου , ότι στο εσωτερικό του κτιρίου μπαίνει το νερό της βροχής.


Τους ρώτησα πολλές φορές. Ισχύει αυτό που μου λέτε; Μου απάντησαν: Ναι μπαίνει στο κτίριο το νερό της βροχής. Τους είπα σήμερα στις 7:00 το βραδάκι συνεδριάζει η Επιτροπή Διαβούλευσης και το θέμα θα το μεταφέρω. Μου είπαν και οι δύο, να το μεταφέρετε γιατί το θέμα είναι σοβαρό.

Το θέμα δεν είναι απλά σοβαρό. Είναι απαράδεκτο να μπαίνει το νερό της βροχής σε οποιοδήποτε σχολείο και σε οποιοδήποτε δημόσιο κτίριο. Ο κάθε Δήμος της χώρας λαμβάνει -μεταξύ των άλλων- δύο χρηματοδοτήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών. Η μία αφορά τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων και η άλλη αφορά τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων.

Αποκλειστικά υπεύθυνος για τη συντήρηση των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι ο Δήμος. Σε πρόσφατη δημοσίευση άρθρου μου υπήρχε η πληροφορία , η οποία δεν διαψεύστηκε, ότι από 01-09-2014 μέχρι 31-12-2021 το ποσό που δαπανήθηκε για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων ανέρχεται στο ποσό των 218.022 ευρώ. ΠΟΣΟ ΤΕΡΑΣΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ και το νερό να μπαίνει στο εσωτερικό του κτιρίου. Τα συμπεράσματα δικά σας. Τα δικά μου τα έχω βγάλει από πολύ καιρό.

Γνωρίζω το τεράστιο ποσό που έχει γραφεί στα ΧΕΠ και αφορά τη συντήρηση των Παιδικών Σταθμών και των Γηπέδων. Εκεί δεν έχει χαθεί η μπάλα απλώς. Εκεί η αριθμητική και η απλή λογική πάνε περίπατο. Υπομονή παρακαλώ. ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ. Το συνολικό ποσό εδώ θα παραμείνει στη τοπική ιστορία και θα κουβεντιάζετε πολλά χρόνια και παντού.

Μετάφερα το θέμα στην Επιτροπή Διαβούλευσης και κάλεσα τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της. Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ Βίτσας Δημήτριος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Διαβούλευσης κ Καλαντζής Ανδρέας, οι μόνοι παρόντες από τη Δημοτική Αρχή, οφείλουν να μεταφέρουν το θέμα και οι αρμόδιοι του Δήμου ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ τις ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ.

Οι ευθύνες του Δημάρχου κ Αποστολάκη, των τριών Αντιδημάρχων από τη ΔΕ Παλαίρου κ Βίτσα, κ Τσακάλη και κ Καούρα είναι δεδομένες. Θεωρώ ότι το θέμα το γνωρίζουν. Δεν το γράφω τυχαία αυτό.

Κάνω έκκληση το πρόβλημα να λυθεί άμεσα. Δεν τιμά κανένα η απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Οφείλει ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και ολόκληρη η Δημοτική Αρχή να ζητήσουν δημόσια συγνώμη από τα παιδιά και τους γονείς τους.

      Δήμαρχε κ Αποστολάκη, κύριοι Αντιδήμαρχοι από τη ΔΕ Παλαίρου , κύριοι της Δημοτικής Αρχής είναι σκουπιδότοπος το λεγόμενο πάρκο στη Πάλαιρο ναι ή όχι; Ποιοι μεταφέρουνε σκουπίδια εκεί;

     Δήμαρχε κ Αποστολάκη, κύριοι Αντιδήμαρχοι από τη ΔΕ Παλαίρου , κύριοι της Δημοτικής Αρχής είναι σκουπιδότοπος στον οικισμό Στενό ναι ή όχι; Ποιοι μεταφέρουνε σκουπίδια εκεί;

     Δήμαρχε κ Αποστολάκη, κύριοι Αντιδήμαρχοι, κύριοι της Δημοτικής Αρχής είναι σκουπιδότοπος στη Βόνιτσα ναι ή όχι; Ποιοι μεταφέρουνε σκουπίδια εκεί;

     Δήμαρχε κ Αποστολάκη, κύριοι Αντιδήμαρχοι, κύριοι της Δημοτικής Αρχής είναι σκουπιδότοπος στους λόφους πριν από τη Κατούνα ναι ή όχι; Ποιοι μεταφέρουνε σκουπίδια εκεί;

    Δήμαρχε κ Αποστολάκη, κύριοι Αντιδήμαρχοι από τη ΔΕ Παλαίρου , κύριοι της Δημοτικής Αρχής γύρω από τα κτίρια του βιολογικού της Παλαίρου έχουν μεταφερθεί ναι ή όχι όγκοι κάθε είδους σκουπιδιών , φύκια κλπ ναι ή όχι; Ποιοι τα μετάφεραν εκεί; Μήπως γνωρίζετε το περιεχόμενο της Κοινής Υπουργικής Επιτροπής; Ορίζει ή δεν ορίζει ότι η περιοχή γύρω από τα κτίρια πρέπει να είναι δενδροφυτευμένη; Εξηγεί ή δεν εξηγεί τους λόγους;

     Δήμαρχε κ Αποστολάκη, κύριοι Αντιδήμαρχοι από τη ΔΕ Παλαίρου , κύριοι της Δημοτικής Αρχής έχετε πάει ποτέ στη πλατεία του οικισμού Σκλάβαινα που μεταφέρθηκε μετά το σεισμό στη Πάλαιρο; Χθες για πολλοστή φορά πήγα εκεί. Γιατί στερείτε το δικαίωμα των παιδιών και των κατοίκων της περιοχής να έχουν μία ανθρώπινη πλατεία; Εκεί ζούνε Δημότες δεύτερης κατηγορίας;

     Δήμαρχε κ Αποστολάκη, κύριοι Αντιδήμαρχοι από τη ΔΕ Παλαίρου , κύριοι της Δημοτικής Αρχής μετά από οκτώ συνεχή χρόνια διοίκησης του Δήμου , δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της ύδρευσης της Περιοχής Παλαίρου- Πογωνιάς, Στενού, παραλιακού μετώπου Παλαίρου- Πογωνιάς, Βαρκού.

Ποιος Δήμαρχος και ποια Δημοτική Αρχή θα είχε τη περιοχή στο Μοναστηράκι , που οι ποσότητες νερού ποιοτικού είναι τεράστιες και πάνε στα ρέματα , και την περιοχή που ανάφερα παραπάνω θα την άφηνε χωρίς πόσιμο νερό;

Τέλος πάντων ποιοι ή ποια συμφέροντα δεν σας αφήνουν να ενεργήσετε ως πραγματικοί τοπικοί άρχοντες; Η περιοχή στο Μυρτάρι από το νερό στο Μοναστηράκι δεν θα υδροδοτηθεί; Εμείς γιατί στη βρύση μας να έχουμε το νερό από τη γεώτρηση στο Στενό και να περιμένουμε το βυτιοφόρο κάθε Πέμπτη να αγοράσουμε για να πιούμε;

Αγαπητοί Συνδημότες

Από τα παραπάνω και πολλά άλλα. βγαίνει το πολιτικό συμπέρασμα ότι η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης ΑΠΕΤΥΧΑΝ παταγωδώς στη καθημερινότητα. Δεν βελτιώθηκε η ζωή των Δημοτών. Παρά το πακτωλό χρημάτων , τα οποία διαχειρίστηκαν , το έργο που έχουν να παρουσιάσουν είναι αντιστρόφως ανάλογο με αυτά που ισχυρίζονται.

Πολλά προβλήματα ζωτικής σημασίας για τούς Δημότες σε όλα τα χωριά παραμένουν άλυτα. Έχω πλήρη εικόνα. Έχω πάει παντού σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δήμου και έχω κουβεντιάσει με εκατοντάδες Δημότες.

Ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ και ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ. Αν ψηφήσετε ξανά το Δήμαρχο κ Αποστολάκη και τη Δημοτική Αρχή τότε ο καθρέφτης σας ,θα σας πει, ποιος ευθύνεται για τα άλυτα προβλήματα σας και προβλήματα μας.

Κλείνοντας για σήμερα θα σας θέσω το εξής ερώτημα για προβληματισμό. Λέει ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και η Δημοτική Αρχή ότι στο Δήμο μας γίνεται έργο που δεν γίνεται πουθενά αλλού. Σκεφτείτε γιατί οι δύο Αντιδήμαρχοι των έργων ο κ Πάντας και ο κ Στούπας παραιτήθηκαν;

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ.ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

1)Σε ότι αφορά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης και τις προτάσεις που έκανα θα ενημερωθείτε με καινούργιο άρθρο μου. Θα δημοσιεύσω τα επίσημα πρακτικά της συνεδρίασης.

2) Κάποιοι πολιτικά ανόητοι και όχι μόνο, βλακωδώς στέλνουν διάφορα ανώνυμα μηνύματα ότι στη παρουσίαση του βιβλίου μου θα με περιμένουν με εισαγγελείς και αστυνομικούς. Ακούτε κεφαλόβρυσα της βλακείας , δεν μασάω από τέτοια.

Γιατί τέτοιος φόβος για το καινούργιο βιβλίο μου;

Στη παρουσίαση του βιβλίου μου είναι οι πάντες προσκεκλημένοι πλην των αυθεντικών προσωπικών μου υβριστών και των φασιστών. Τέτοιοι δεν επιθυμώ να έρθουνε.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ