2022-12-15 09:31:44
Φωτογραφία για Διακοσμητικές κατασκευές με βελανίδια
Τα φυσικά υλικά είναι, γενικά, η ...πολυτιμότερη και πιο όμορφη αισθητικά πρώτη ύλη για DIY - Κατασκευές και ειδικά το διάστημα του φθινοπώρου πολλοί καρποί μπορούν να χρησμοποιηθούν για την δημιουργία διακοσμητικών κατασκευών για το σπίτι.

Τα βελανίδια, που από τις αρχές του Οκτώβρη μπορείτε να μαζέψετε σε μια βόλτα εκτός πόλης, είναι ένα τέτοιο φυσικό στοιχείο που με πολλούς απλούς και οικονομικούς τρόπους μπορεί να αξιοποιηθεί στην φθινοπωρινή και χειμωνιάτικη διακόσμηση του σπιτιού.

Η προεργασία που χρειάζεται, ώστε οι κατασκευές σας να μείνουν ανεξίτηλες στον χρόνο, δεν είναι δύσκολη. Αρκεί να τα πλύνετε σε μια λεκάνη με νερό και στην συνέχεια να τα τοποθετήσετε για 1-2 ώρες στον φούρνο -σε ταψί πάνω σε αλουμινόχαρτο- και σε θερμοκρασία περίπου στους 120 βαθμούς, ώστε να απορροφηθεί όλη η υγρασία από το εσωτερικό τους. 

Ανάλογα με το πόσο ξερά είναι τα βελανίδια που θα χρησιμοποιήσετε ενδέχεται κατά την διάρκεια του πλυσίματος ή και του "ψησίματος" κάποια να αποκολληθούν από το "καπελάκι" τους, όμως με πιστόλι σιλικόνης ή μια ισχυρή κόλλα μπορείτε να τα κολλήσετε και να επαναφέρετε το αρχικό τους σχήμα. 

Ακόμη και χωρίς καμία επιπλέον επεξεργασία, στην εντελώς φυσική τους όψη, είναι πολύ όμορφα τοποθετημένα σε βάζα-κηροπήγια, γυάλες κλπ. 

Σε συνθέσεις αυτής της μορφής με κεριά, τοποθετείστε το κερί μέσα σε ένα μικρότερο βάζο και γεμίστε με βελανίδια ή και άλλους καρπούς - φυσικά στοιχεία όπως πχ κάστανα, φθινοπωρινά φύλλα κλπ το κενό ανάμεσα στα δύο βάζα. 



Η "ξύλινη" υφή των βελανιδιών αποκτά ιδιαίτερα εντυπωσιακή όψη αν βαφτεί με ακρυλικά χρώματα ή και χρώμα σε σπρέϊ, ενώ μετά το βάψιμο μπορείτε να τους δώσετε ακόμη πιο ιδιαίτερη εμφάνιση τυλίγοντας με λεπτό σπάγγο σε φυσική απόχρωση το επάνω μέρος τους. 



Μαζί με άλλα φθινοπωρινά ή και χειμωνιάτικα στοιχεία όπως πχ κάστανα, κουκουνάρια κλπ χρησιμοποιείστε τα βελανίδια για να φτιάξετε εντυπωσιακά διακοσμητικά στεφάνια. 

Ο καταλληλότερος τύπος σκελετού για κατασκευές τέτοιου είδους είναι οι έτοιμες βάσεις για στεφάνια από φελιζόλ πάνω στις οποίες με πιστόλι σιλικόνης θα κολλήσετε όλα τα διακοσμητικά στοιχεία.  



Αντίστοιχης μορφής στεφάνια σε μικρότερο μέγεθος μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιτραπέζιες διακοσμήσεις - συνθέσεις, σαν βάση για κεριά-κηροπήγια κλπ. 

Δημιουργείστε με πολύ απλό τρόπο εντυπωσιακούς φθινοπωρινούς ...πίνακες - κάδρα από βελανίδια, πάνω σε απλά τελάρα ζωγραφικής. 

Θα χρειαστεί να αποκολλήσετε τα βελανίδια από τα "καπελάκια" τους και αφού βάψετε το εσωτερικό τους σε διάφορες αποχρώσεις να τα κολλήσετε σε σχηματισμό δέντρου χρησιμοποιώντας λεπτά ξυλαράκια για την δημιουργία του ...κορμού. 

Εξαιρετική όψη για χρήση σε κάθε είδους διακοσμητική φθινοπωρινή σύνθεση μπορούν να αποκτήσουν τα βελανίδια που θα βάψετε σε έντονους χρωματισμούς ή θα ζωγραφίσετε την επιφάνειά τους με απλά γεωμετρικά σχέδια. 

Χρησιμοποιείστε ακρυλικά χρώματα νερού ή χρώματα ζωγραφικής και όταν στεγνώσουν περάστε ένα προστατευτικό διαφανές βερνίκι. Ακόμη πιο απλός και πρακτικός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε για βάψιμό τους παλιά ...βερνίκια νυχιών. 



Ιδιαίτερα εντυπωσιακά στοιχεία για χρήση σε διακοσμητικές συνθέσεις μπορούν να δημιουργηθούν και μόνο από το επάνω μέρος των βελανιδιών αν τα χρησιμοποιήσετε σαν "καπελάκι" με μικρές κατασκευές από βαμβακερό ύφασμα, τσόχα ή λινάτσα. Και στα διακοσμητικά στοιχεία αυτής της μορφής τα βελανίδια μπορούν να συνδυαστούν με κουκουνάρια, ξυλαράκια ή όποιο άλλο ταιριαστό φυσικό υλικό. 







ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ