2022-12-15 10:23:58
Φωτογραφία για Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες: Ποιο Χριστουγεννιάτικο γλυκό είναι το πιο υγιεινό
Στις γιορτές γίνεται η μεγαλύτερη κατανάλωση γλυκών. Πριν αφεθείτε στους γλυκούς πειρασμούς, διαβάστε με ποιους τρόπους θα αποφύγετε τα περιττά κιλά και θα παραμείνετε υγιείς.

Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν και τα γλυκά να υπάρχουν σχεδόν σε κάθε τραπέζι, καλό είναι να γνωρίζετε τη θερμιδική τους αξία πριν τα καταναλώσετε.

Τα μελομακάρονα είναι ίσως το πιο αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων.

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι το γιορτινό αυτό γλύκισμα είναι με ποσοστό 35% το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο πιάτο για φέτος, ιδίως για τους νεότερους Έλληνες, ενώ τα συνολικά νούμερα «έδειξαν» ότι είναι 3 φορές πιο δημοφιλές γλυκό από τους κουραμπιέδες (10%).

Τα μελομακάρονα παρασκευάζονται παραδοσιακά με αλεύρι, σιμιγδάλι, λάδι, μέλι και καρύδια και αρκετή ζάχαρη.

Το αγαπημένο αυτό γλυκό είναι περίπου 35 γραμμάρια. Επομένως, έχει υπολογιστεί ότι 35 γρ. περιέχουν περίπου 190 θερμίδες και 8 γρ. λιπαρά.


Βέβαια, υπάρχουν παρασκευές που έχουν επικάλυψη με γλάσο αποδίδοντας έτσι ακόμα περισσότερες θερμίδες.

Αυτό είναι το πιο υγιεινό Χριστουγεννιάτικο γλυκό

Αν θέλετε μια πιο υγιεινή εκδοχή αυτού του γλυκού, θα ήταν ωφέλιμο αντί να χρησιμοποιούσατε αποκλειστικά σπορέλαιο για την παρασκευή του, να το αντικαθιστούσατε με ελαιόλαδο το οποίο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε.

Επιπλέον, τα καρύδια εμπλουτίζουν το γλυκό σας με ω-3 λιπαρά. Συνήθως, ένα μελομακάρονο αποδίδει 150-200kcal και αποτελεί την πιο υγιεινή επιλογή από τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά.

Από την άλλη, οι κουραμπιέδες συναγωνίζονται το μελομακάρονο στη δημοφιλία, ωστόσο όμως φαίνεται να χάνουν ως προς την διατροφική αξία καθώς, ενώ θερμιδικά είναι περίπου ισοδύναμα, ο κουραμπιές υστερούν σε θρεπτική αξία.

Το γλυκό αυτό παρασκευάζεται με αλεύρι, βούτυρο, αμύγδαλα, ανθόνερο και ζάχαρη άχνη, συνεπώς είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε κορεσμένο λίπος. Ένα τεμάχιο κουραμπιέ αποδίδει περίπου 200-240kcal.

Οι δίπλες, αποτελούν τα πιο παρεξηγημένα αλλά ταυτόχρονα νόστιμα παραδοσιακά γλυκά.

Παρασκευάζονται με αλεύρι, αυγό και ζάχαρη (για το σιρόπιασμα), ενώ στο τέλος μελώνονται και πασπαλίζονται με τριμμένο καρύδι. Συνήθως περιέχουν 170kcal ανά τεμάχιο, αλλά επειδή τηγανίζονται δεν αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή.

Τόσα γλυκά πρέπει να τρώτε την ημέρα σύμφωνα με ειδικούς. Η ιδανικότερη ώρα

Όσον αφορά στον τρόπο που μπορείτε να εντάξετε τα συγκεκριμένα γλυκά στο διατροφικό σας πλάνο, ειδικοί συνιστούν προσοχή και μέτρο.

Προσπαθήστε να καταναλώνετε μόνο μια μερίδα από το γλυκό που έχετε επιλέξει, π.χ. 1 κουραμπιέ ή 1 μελομακάρονο ή 1 δίπλα, στο τέλος του γεύματος.

Ωστόσο αν επιθυμείτε να ξαναβάλετε κάποιο εορταστικό γλυκό μέσα στο πρόγραμμα της διατροφής σας, η ιδανικότερη περίσταση είναι στο πρωινό (π.χ. με 1 ποτήρι γάλα).
πηγή themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ