2022-12-15 14:33:41
Φωτογραφία για Πέμπτη, 15/12/2022: Εργασίες ημέρας

 



Γλώσσα: Με τη βοήθεια της προηγούμενης ανάρτησης και του συντακτικού από το σπιράλ τετράδιό μας, κάνουμε τις εργασίες 1 και 2, στις σελίδες 41 - 44 του Τ.Ε..

Μαθηματικά: Προετοιμαζόμαστε για το επαναληπτικό κριτήριο αξιολόγησης της ενότητας "Κλάσματα". Για καλύτερη εξάσκηση συμβουλευόμαστε την αντίστοιχη ανάρτηση και λύνουμε όσα περισσότερα προβλήματα μπορούμε από το φυλλάδιο με τα προβλήματα κλασμάτων.

Γεωγραφία: Αρχικά, στον χάρτη του ρυζόχαρτού μας χρωματίζουμε με γαλάζιο χρώμα (με ξυλομπογιά ή λαδοπαστέλ) τις θάλασσες της Ελλάδας και γράφουμε τα ονόματα του Αιγαίου, του Ιονίου και του Κρητικού πελάγους. Έπειτα, διαβάζουμε πολύ καλά τα υπογραμμισμένα του 13ου κεφαλαίου "Τα βουνά της Ελλάδας" και εξασκούμαστε στο να βρίσκουμε στον άτλαντά μας τα 12 μεγαλύτερα βουνά της Ελλάδας, όπως αυτά φαίνονται στον πίνακα της σελίδας 48 του Β.Μ. συν την Πάρνηθα (στον νομό Αττικής). Η εξάσκησή μας καλό θα ήταν να γίνει και ανά γεωγραφικό διαμέρισμα στον άτλαντά μας και στον μεγάλο αναδιπλούμενο γεωμορφολογικό χάρτη που υπάρχει μέσα στον άτλαντά μας. Τέλος, συμπληρώνουμε την εργασία 2, στη σελίδα 20 του Τ.Ε.. Πολύτιμη βοήθεια μας δίνει το εκπαιδευτικό υλικό της αντίστοιχης ανάρτησης.

klikstimathisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ