2022-12-25 09:04:35
Φωτογραφία για Στον Πρωθυπουργό και στα παιδιά της «Φλόγας»  έψαλε τα κάλαντα η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας
Στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την οικογένειά του και τους υπαλλήλους του Μεγάρου Μαξίμου,..... έψαλε σήμερα το πρωί, Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022, τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας, αποδεχόμενη σχετική τιμητική πρόσκληση. Τα 17 μέλη της Φιλαρμονικής, αγόρια και κορίτσια δώδεκα έως 21 ετών, ενθουσίασαν τον Πρωθυπουργό με τις ικανότητές τους στα μουσικά όργανα και υπό την καθοδήγηση του Αρχιμουσικού Γιώργου Τσόγκα παιάνισαν τα κάλαντα και άλλες χριστουγεννιάτικες μελωδίες, φέρνοντας το εορταστικό κλίμα στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο Πρωθυπουργός αντάλλαξε ευχές με τα μέλη της Φιλαρμονικής και συζήτησε μαζί τους για τον ενδιαφέρον τους για τη μουσική, ενώ εξέφρασε την εντύπωσή του για το χαμηλό μέσο όρο ηλικίας που χαρακτηρίζει το μουσικό σύνολο του Δήμου μας.

Η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Αμφιλοχίας Ζωή Ντρούτση πρόσφερε στον Πρωθυπουργό ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα της περιοχής μας, όπως ελιές, κρασί και τυρί, ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χριστόφορος Κουσιορής πρόσφερε μια αναμνηστική πλακέτα η οποία απεικονίζει των αρχαίο βασιλιά Αμφίλοχο, έμβλημα του Δήμου Αμφιλοχίας.


Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη της Δημοτικής Φιλαρμονικής στο πρωθυπουργικό γραφείο, η προηγούμενη ήταν το 2016 επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατόπιν ανάλογων προσκλήσεων έχει παίξει ενώπιον δύο Προέδρων της Δημοκρατίας, τον Κάρολο Παπούλια το 2013 και τον Προκόπη Παυλόπουλο το 2018. Αν μη τι άλλο, καταδεικνύεται έτσι τόσο το υψηλό επίπεδο μουσικής κατάρτισης των νεαρών μουσικών όσο και η πανελλαδική καταξίωση που κατέχει η Φιλαρμονική μας ορχήστρα, η οποία έχει να επιδείξει μια αντίστοιχη παρουσία και πέραν των συνόρων μας.

Πριν επιστρέψει στην Αμφιλοχία για να παίξει τα κάλαντα και εκεί, η Δημοτική Φιλαρμονική πραγματοποίησε μια στάση στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα», εκτελώντας μια επιλογή εορταστικών μελωδιών και προσφέροντας νότες χαράς και χαμόγελα σε εκείνους που τα έχουν περισσότερο ανάγκη από όλους μας.

Ο Δήμος Αμφιλοχίας και το ΚΕ.Κ.Α.Δ.Α. θέλουν να ευχαριστήσουν για την ευγενική προσφορά των δώρων την «Krikellos Olives», την «Τυροκομική Αμφιλοχίας Μπουτσώλης ΑΒΕΕ», και την «Potsios Wine».

Ευχόμαστε σε όλους καλά Χριστούγεννα!
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ