2022-12-31 15:14:12
Φωτογραφία για ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2023
Η Χριστιανική Δημοκρατία εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα ενόψει της έλευσης του νέου έτους 2023: 1. Το έτος 2022 που περνά χαρακτηρίστηκε από την κλιμάκωση του εμφυλίου πολέμου στην Ουκρανία, που διαρκούσε από το 2014, αποτελέσματος της αμερικανονατοϊκής εμπλοκής στη χώρα, σε ανοιχτή πολεμική σύρραξη με τη ρωσική εισβολή. Μια σύρραξη, που κινδυνεύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά να εκτραπεί σε Παγκόσμιο Πόλεμο και θερμοπυρηνικό ολοκαύτωμα τη ανθρωπότητας. Παράλληλα, οι κυρώσεις που επιβάλλονται εις βάρος της Ρωσίας πλήττουν καίρια το βιοτικό επίπεδο των λαών της Ευρώπης που τις εφαρμόζουν και εξυπηρετούν αμερικανικά συμφέροντα.

2. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την αποστολή εξοπλισμού στην Ουκρανία, αλλά και με τις «πολεμοχαρείς» δηλώσεις, έχει εμπλέξει την Ελλάδα στον πόλεμο αυτό, προκειμένου να αναδειχθεί ως πιστός αμερικανονατοϊκός σύμμαχος, ως η εμπροσθοφυλακή της υποδαύλισης και διαιώνισης του πολέμου αντί της εξεύρεσης μιας δίκαιης λύσης. Ο «υπερβάλλων ζήλος» έχει καταστρέψει τις ελληνορρωσικές σχέσεις με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα μας.


3. Παράλληλα, η εθνική ακεραιότητα της χώρας μας απειλείται με όλο και πιο έντονες και επιθετικές δηλώσεις από τον νεο-οθωμανικό ιμπεριαλισμό του καθεστώτος της Άγκυρας, που επιχειρεί να αναδειχθεί σε περιφερειακή δύναμη και να καταστήσει την Ελλάδα υποτελή εν όψει και των εθνικών τουρκικών εκλογών και της μειούμενης επιρροής του κυβερνώντος συνασπισμού. Το βόρειο τμήμα της Κύπρου εξακολουθεί να είναι σε κατοχή από το 1974. Μόνη λύση σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο είναι ο χωρίς όρους τερματισμός της στρατιωτικής κατοχής, η ανατροπή των τετελεσμένων που αυτή προκάλεσε και η πλήρης αποκατάσταση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ενιαίου κράτους σε όλο το νησί στη βάση της δημοκρατικής αρχής της ισότητας των πολιτών της.

4. Όσο για τις εσωτερικές εξελίξεις, η κατακόρυφη μείωση του ελληνικού πληθυσμού κάτω από τα δέκα εκατομμύρια κατοίκους που ανακοινώθηκε στη βάση της απογραφής του 2022, είναι χαρακτηριστική ένδειξη της κοινωνικοοικονομικής παρακμής στην οποία έχουν καταδικάσει την πατρίδα μας το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Στα παλιότερα «καλά» χρόνια, ευνοούνταν, σύμφωνα με ένα γνωστό σύνθημα, η «παραγωγή αντί της αναπαραγωγής»: έτσι, υπονομεύτηκε καίρια το όραμα της γέννησης και σωστής ανατροφής παιδιών, εν ολίγοις της καλλιτεκνίας, που αποτελεί αυθεντικό οδοδείκτη της παράδοσής μας. Η πληθυσμιακή αυτή μείωση στις μέρες μας είναι ωστόσο ένα κατεξοχήν αποτέλεσμα της εξαθλίωσης που προκάλεσε η μνημονιακή πολιτική της δεκαετίας του 2010. Η μαζική ανεργία και οι μισθοί πείνας ασφαλώς δεν οδηγούν σε κάτι διαφορετικό από την υπογεννητικότητα και τη μαζική μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων νέων ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους ασφαλώς σπούδασαν και καταρτίστηκαν με έξοδα του ελληνικού λαού και τις υπηρεσίες τους απολαμβάνουν οι ισχυροί της Ευρώπης.

5. Εμπαίζοντας τον ελληνικό λαό από κοινού, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ πανηγύρισαν εφέτος την «έξοδο» της χώρας από τα Μνημόνια, διεκδικώντας, το κάθε κόμμα για τον εαυτό του τις «δάφνες» της επιτυχίας. Στην πραγματικότητα, η χώρα πέρασε απλώς σε επιτήρηση άλλου τύπου από την προϊσχύουσα «ενισχυμένη». Όμως, η μνημονιακή νομοθεσία, μαζί με τις ολέθριες για τη χώρα συνέπειες, παραμένει και επί δεκαετίες η χώρα θα εξακολουθήσει να είναι «αποικία χρέους», με την υποχρέωση να διατηρεί υπέρογκα πρωτογενή πλεονάσματα για την αποπληρωμή του. Όπως χαρακτηριστικά αποκαλύπτει η τελευταία ενισχυμένη αξιολόγηση εκ μέρους των «Θεσμών» για την Ελλάδα το Μάιο του 2022: «Η νέα δημοσιονομική πορεία συνεπάγεται κατά μέσο όρο σημαντικά υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα σε σχέση με τα δεδομένα της προηγούμενης δημοσιονομικής παραδοχής [του 2018]. Η επίτευξη και η διατήρηση ενός μέσου πρωτογενούς πλεονάσματος 2,6% για σχεδόν 40 χρόνια είναι εξαιρετικά φιλόδοξη και θα απαιτούσε δημοσιονομική πειθαρχία που δεν έχει προηγούμενο σε όλα σχεδόν τα κράτη μέλη της Ε.Ε.». Τα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα ως μόνιμος στόχος έχουν τεκμηριωμένα έντονα υφεσιακό χαρακτήρα, και οδηγούν μοιραία σε πολιτικές λιτότητας, σαν κι αυτές που καταδίκασαν τη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια σε επίπεδα ανεργίας λατινοαμερικανικών δικτατοριών. Κατά τα λοιπά, το πολιτικό σύστημα, εξαντλώντας κάθε όριο απάτης και εμπαιγμού εμφανίζει ότι ούτε λίγο ούτε πολύ επιστρέφουμε στην… «ευρωπαϊκή κανονικότητα»!

6. Επιπλέον, κατ’ επιταγή του νεοφιλελεύθερου κοινωνικο-οικονομικού δόγματος που επικυριαρχεί στις Βρυξέλλες και των μνημονιακών δεσμεύσεων, το κοινωνικό κράτος ολοένα απαξιώνεται με αποκορύφωμα την κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών στο Ε.Σ.Υ. και τα «ασημικά» της χώρας, υποδομές που δημιουργήθηκαν με δαπάνες του ελληνικού λαού, ξεπουλιούνται στην παρασιτική οικονομική Ολιγαρχία που απολαμβάνει σίγουρα κέρδη χωρίς καμμία δική της ουσιαστική συμβολή. Οι δανειολήπτες που εκτέθηκαν από την οικονομική κρίση και τις μνημονιακές περικοπές, μένουν απροστάτευτοι και ακόμα και η πρώτη κατοικία τους είναι έρμαιο απέναντι στους τοκιστές και στους «αεριτζήδες» που εξαγοράζουν τα «κόκκινα δάνεια» σε εξευτελιστικές τιμές και αναζητούν ολόκληρο το ποσό στη συνέχεια, όταν ο οφειλέτης έχει κάποια περιουσία. Αντίθετα, όσοι με τις διασυνδέσεις τους πέτυχαν να δανειστούν χωρίς να δώσουν τη δέουσα εξασφάλιση, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια από «θαλασσοδάνεια» που έλαβαν κάνοντας κατάχρηση της πολιτικής τους επιρροής.

7. Η Χριστιανική Δημοκρατία, απέναντι στο κλίμα της απερήμωσης που επικρατεί στην πολιτική ζωή της χώρας, αγωνίζεται με την εφημερίδα της «Χριστιανική», με σταθερό σημείο αναφοράς το πάντοτε ζωντανό και επίκαιρο κοινωνικό μήνυμα του Ευαγγελίου, να αναδείξει την ανάγκη για μια νέα πνευματική και πολιτική πρόταση. Προκειμένου σε πρώτη φάση να γίνει συνειδητό πόσο μεγάλη είναι η ζημιά που κάνει στην πατρίδα μας η πολιτική που επιβάλλουν το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και στη συνέχεια να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για αντίσταση και αλλαγή πορείας.

8. Για να ξεφύγουμε από την καταστρεπτική πνευματική, πολιτική κοινωνική και οικονομική παρακμή και την εξαθλίωση όλο και πιο πολλών σε όφελος όλο και πιο λίγων.

Με ευχές το 2023 να μας φέρει πιο κοντά σε μια κοινωνία δικαιοσύνης, σε ένα κόσμο ειρηνικό.

Αθήνα 30.12.2022. Από το Γραφείο τύπου της Χ.Δ.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ