2023-01-04 15:32:08
Φωτογραφία για Δήμαρχος Θέρμου: Έκπληξη τα ΟΡΙΣΤΙΚΑ αποτελέσματα της Απογραφής!



 

      Ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Κωνσταντάρας χαρακτηρίζει "έκπληξη" τα οριστικά αποτελέσματα της απογραφής, με τον πληθυσμό του Δήμου να έχει αυξηθεί.  

Στη συνέχεια κάνει μία ανάλυση στις αιτίες που έπαιξαν ρόλο στην αύξηση αυτή καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει, "Να επιταχύνουμε τον βηματισμό μας, ώστε το επόμενο διάστημα, η οδοποιία, ο τουρισμός, η αξιοποίηση της λίμνης μέσω ΟΧΕ (Οργανωμένης Χωρικής Επένδυσης), η προβολή του Μουσείου, οι νέες επιχειρήσεις να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα, μαζί με την αύξηση της ατομικής και συλλογικής ευθύνης  των επαγγελματιών,  των φορέων, της δημοτικής αρχής, με ενότητα και τοπική ευημερία!"

Δείτε την ανάρτηση του κ. Κωνσταντάρα:



      Με την ενσωμάτωση της ηλεκτρονικής απογραφής αποδείχθηκε ότι ο δήμος ΘΕΡΜΟΥ αυξήθηκε κατά 417 άτομα  εν σχέσει με την Απογραφή του 2011 και σήμερα έχουμε 8.659 κατοίκους, από 8242 της προηγούμενης απογραφής.



Το γεγονός αυτό έχει τις  ερμηνείες του:

1) Οι πολίτες που κατάγονται από τον δήμο έδωσαν  απογραφόμενοι στον τόπο τους, παρουσία εμπιστοσύνης,  για τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη, την προβολή, την δημιουργία καλύτερων προϋποθέσεων ζωής και υποδομών στο ΘΕΡΜΟ!

2) Χρησιμοποίησαν τελικά οι συμπολίτες μας τον ηλεκτρονικό τρόπο Απογραφής  λόγω της πανδημίας, αλλά και της τεχνολογίας που μπήκε στην ζωή μας, διότι τα προσωρινά αποτελέσματα που ήταν αποτέλεσμα, της «σπίτι - σπίτι» καταγραφής προσώπων και νοικοκυριών έδειχνε μείωση 30% του πληθυσμού μας και συνεπώς αντιστράφηκε  μια εικόνα απογοήτευσης, με το τελικό αποτέλεσμα.

3) Το γεγονός της καταγραφής αύξησης πληθυσμού, μας βάζει σε περισσότερες ευθύνες, για μεγαλύτερο αγώνα στον τομέα των υποδομών, των νέων τεχνολογιών, της προβολής του τόπου μας, της ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος, την  στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής. Η ευθύνη της Πολιτείας υφίσταται ακόμη μεγαλύτερη, μετά το αποτέλεσμα αυτό, διότι αν υπήρχε ταχύτερη αντίληψη και λύση των προβλημάτων, δεν θα είχαμε αύξηση 417;κατοίκων μόνο, αλλά θα  καταγραφόταν αύξηση τουλάχιστον 30%.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Να επιταχύνουμε τον βηματισμό μας, ώστε το επόμενο διάστημα, η οδοποιία, ο τουρισμός, η αξιοποίηση της λίμνης μέσω ΟΧΕ (Οργανωμένης Χωρικής Επένδυσης), η προβολή του Μουσείου, οι νέες επιχειρήσεις να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα, μαζί με την αύξηση της ατομικής και συλλογικής ευθύνης  των επαγγελματιών,  των φορέων, της δημοτικής αρχής, με ενότητα και τοπική ευημερία!

#ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ