2023-01-17 18:14:17
Φωτογραφία για Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: Στις 14 και 15 Φεβρουαρίου οι εκλογές
Στις 16/01/22 και ώρα 6.00 μ.μ. έλαβε χώρο η ετήσια τακτική και εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του ΕΣΑ στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Συμμετείχαν μέλη από την προηγούμενη αλλά και πιο πίσω διοικήσεις, καθώς επίσης και μέλη του Συλλόγου μας που ουδέποτε είχαν ανάμιξη στα διοικητικά του δρώμενα.

Ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις για τα τεκταινομένα και τις εξελίξεις στο Σύλλογό μας που παρήγαγαν τα παρακάτω αποτελέσματα:

Στη Συνέλευση αυτή,

1) Ο Διοικητικός Απολογισμός του διορισμένου διοικητικού Συμβουλίου εγκρίθηκε ομόφωνα.

2) Ο Οικονομικός Απολογισμός και προϋπολογισμός του εγκρίθηκαν ομόφωνα επίσης.

3) Η πρόταση του ΔΣ για διενέργεια εκλογών στις 14 και 15 Φεβρουαρίου του 2022 εγκρίθηκε ομόφωνα χωρίς να υπάρξει κάποια αντιπρόταση.

4) Αποφασίστηκε σχεδόν ομόφωνα με μία λευκή ψήφο ότι μόνο η Συνέλευση θα αποφασίζει για την εφαρμογή ή όχι του θερινού πενθημέρου. Δεν εκχωρεί το δικαίωμά της σε κανένα ΔΣ.


5) Αποφασίστηκε σχεδόν ομόφωνα με μία λευκή ψήφο η αποστολή αιτήματος προς το Δήμο, για την αναστολή της δημοπράτησης του OPEN MALL, δίνοντας έτσι χρόνο στο νέο ΔΣ που θα προκύψει από τις εκλογές του Φλεβάρη να το διαχειριστεί με τη δέουσα προσοχή.

6) Η πρόταση του ΔΣ για δημοσίευση και κοινοποίηση του παρακάτω ψηφίσματος διαμαρτυρίας εγκρίθηκε ομόφωνα:

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης Μελών Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

Η τραγική κατάσταση της Δημόσιας Υγείας σε ολόκληρη τη χώρα (και ιδίως στον νομό μας), το δυσεύρετο και πανάκριβο πλέον φάρμακο, το απλησίαστο λόγω τιμής πετρέλαιο, η αισχροκέρδεια των ιδιωτών εμπόρων της ενέργειας, η εξωφρενική ακρίβεια στα πάντα και ιδίως στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, μας έχουν κάνει το βίο αβίωτο.

Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου καταγγέλλουμε την πολιτική που μας έχει οδηγήσει σε αυτό το χάλι και απαιτούμε άμεσα μέτρα που θα ανατρέψουν την υφιστάμενη απελπιστική κατάσταση.

-Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους. Παρόλο που είναι υποχρέωση όσων μας κυβερνούν να μας την παρέχουν, επιλέγουν να μην το πράττουν. Ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας με προσλήψεις προσωπικού και προμήθεια επαρκούς ιατρικού εξοπλισμού όπου χρειάζεται. Αποτελεσματικότερη οργάνωση και διοίκηση των δομών ώστε να παρέχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα σε όλους τους πολίτες.

-Επάρκεια στα φάρμακα και συγκράτηση των τιμών τους.

-Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ανά λίτρο, του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων στα καύσιμα.

-Επιβολή πλαφόν χαμηλής τιμής της κιλοβατώρας (σε καμία περίπτωση άνω των 0,10ευρώ), σε όλους τους παρόχους ενέργειας, ώστε να εξασφαλιστεί φθηνό ρεύμα για κάθε νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση.

- Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις (πάνω από τα όρια του πληθωρισμού) που θα επαναφέρουν την ισορροπία στο πορτοφόλι των καταναλωτών και κατά συνέπεια στα μαγαζιά μας.

Τα αιτήματα μας είναι δίκαια και απολύτως απαραίτητα για την επιβίωσή μας.

Γι’ αυτό και εν όψει και των επερχόμενων εκλογών γνωστοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση το ψήφισμά μας.

TO Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ