2023-01-20 10:18:11
Φωτογραφία για Νέα σοκαριστική υπόθεση «ψευτογιατρού»: Τουλάχιστον 6 ασθενείς πέθαναν πρόωρα
Νέα υπόθεση εξαπάτησης ασθενών με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, πέντε εκ των οποίων τελικά κατέληξαν, έρχεται στο φως της δημοσιότητας με τους δράστες να εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, την υπόθεση επιβεβαίωσε και η Αστυνομία αναφέροντας ότι είναι «σε εξέλιξη έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχετικά με υπόθεση εξαπάτησης ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας που είχε ως αποτέλεσμα ο θάνατος 5 εξ αυτών, ενώ παράλληλα οι δράστες αποκόμισαν μεγάλο περιουσιακό όφελος».

Σε αυτή την απάτη του ψευτογιατρού υπήρχαν τουλάχιστον 5 με 6 άτομα που πέθαναν, γιατί εγκατέλειψαν μετά από προτροπή του εν λόγω γιατρού την θεραπεία τους και κατέληξαν πρόωρα.

Πρόκειται για μία πολυετή έρευνα της υπηρεσίας Δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της Θεσσαλονίκης, όπου ανακάλυψε την δραστηριότητα φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα, που προσέγγιζε πολλά άτομα που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας και από άλλα νευρολογικής φύσεως νοσήματα.


Ο φυσικοθεραπευτής από την Αθήνα προσέγγιζε τα θύματα υποσχόμενος μια πρωτοποριακή θεραπεία με ενέσεις βλαστοκυττάρων, ώστε να θεραπευτούν πλήρως.

Οι ασθενείς φαίνεται να πλήρωναν 15 – 20 χιλιάδες ευρώ την κάθε ένεση, και πληροφορίες κάνουν λόγο να υπήρχαν ασθενείς που πλήρωσαν μέχρι και 150 – 200 χιλιάδες ευρώ για την κάθε ένεση.

Στη συνέχεια ο φυσιοθεραπευτής τούς οδηγούσε σε γιατρό στην Στουτγάρδη, με τον οποίο κατά πάσα πιθανότητα ήταν σε συνεννόηση, και διαβεβαίωνε τα θύματα ότι όλα βαίνουν καλώς με την αγωγή.

Αποτέλεσμα ήταν να χάσουν την ζωή τους πέντε με έξι άτομα, και διαπιστώθηκε από την πολύμηνη έρευνα των Αρχών ότι, τα φιαλίδια που περιείχαν, υποτίθεται, τα βλαστοκύτταρα, είχαν νερό. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ