2023-01-21 19:10:54
Φωτογραφία για Τροποποίηση της ενταγμένης πράξης: «Μελέτες Οδικού Άξονα Λαμία - Καρπενήσι - Αγρίνιο (Ιόνια Οδός) - Πλατυγιάλι - Αστακός», με κωδικό ΟΠΣ 5181133 στο «ΤΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 2021-2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Οδικές υποδομές», με χρηματοδότηση 8.000.000 €.
Φωτογραφία αρχείου με παρέμβαση του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, στις 12 Μαρτίου 2022, στη συνάντηση φορέων στο Αγρίνιο, για την προώθηση του αιτήματος του Δήμου Ξηρομέρου για κατασκευή του οδικού τμήματος Αστακός - Πλατυγιάλι - Ιόνια Οδός.

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, που ανέβηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 13 Ιανουαρίου 2023, τροποποιείται η ενταγμένη πράξη: «Μελέτες Οδικού Άξονα Λαμία - Καρπενήσι - Αγρίνιο (Ιόνια Οδός) - Πλατυγιάλι - Αστακός», με κωδικό ΟΠΣ 5181133 στο «ΤΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 2021-2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Οδικές υποδομές», με χρηματοδότηση 8.000.000 €, όσον αφορά τον χρόνο έναρξης.. Οι μελέτες αφορούν το σημαντικό οδικό άξονα Λαμία - Καρπενήσι - Αγρίνιο (Ιόνια Οδός) - Πλατυγιάλι - Αστακός και ως ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 24/1/2023 και ως ημερομηνία λήξης της πράξης ορίζεται η 31/12/2025.


Όσον αφορά τον δικό μας Δήμο, μιλάμε για το οδικό τμήμα Ιόνια Οδός - Πλατυγιάλι - Αστακός και οι μελέτες αφορούν:

Συμπληρωματικές μελέτες στο τμήμα από Ιόνια Οδό - Γουριά - Πλατυγιάλι - Αστακός.

Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει την εκπόνηση των συμπληρωματικών μελετών (προμελετών και οριστικών) του οδικού τμήματος «Αστακός-Κόμβος Ιόνιας Οδού» σε μήκος περίπου 25 χλμ., οι οποίες είναι απαραίτητες για την ωρίμανση και δημοπράτηση προς κατασκευή του έργου. Για τον υπόψη άξονα υπάρχουν 2 εν εξελίξει συμβάσεις για το οδικό Τμήμα «Αστακός-Πλατυγιάλι-Γουριά», όπως περιγράφονται στη «Συνάφεια με άλλα έργα», ενώ το οδικό Τμήμα από την Περιοχή της Γουριάς μέχρι την Ιόνια Οδό (δια μέσου της σήραγγας Αγ. Ηλία) έχει ολοκληρωθεί.

Δεν χρειάζεται να σας πούμε εμείς για την σημαντικότητα της οδικής σύνδεσης του Αστακού και του Πλατυγιαλίου με την Ιόνια Οδό. Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου θυμίζουμε, ότι στις 12 Μαρτίου 2022 παραβρέθηκε στο Αγρίνιο μαζί με τον Αντιδήμαρχο Σωτήρη Γερόλυμο, στην σημαντικότατη συνάντηση φορέων με μοναδικό θέμα τον οδικό αυτό άξονα και προώθησε και αυτός το επιτακτικό αίτημα του Δήμου Ξηρομέρου, για την κατασκευή του οδικού τμήματος Αστακός - Πλατυγιάλι - Ιόνια Οδός (δείτε εδώ).

Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο με την τροποποίηση των ενταγμένων μελετών προϋπολογισμού 8.000.000 €, όσον αφορά τον χρόνο έναρξης.
mytikaspress
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ