2023-01-24 18:16:54
Φωτογραφία για Τραυματισμός συμβασιούχων στο δήμο Αθηναίων -Δεν δικαιούνταν ούτε αναρρωτική άδεια!



Δύο σοβαρά εργατικά ατυχήματα που οδήγησαν στον τραυματισμό συμβασιούχων του δήμου Αθηναίων καταγγέλλει, η Σωματειακή επιτροπή του κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής......



Μάλιστα όπως καταγγέλλουν οι οι συνδικαλιστές, οι δύο εργαζόμενοι επειδή ήταν συμβασιούχοι δεν «δικαιούνται ούτε καν την ανάλογη αναρρωτική άδεια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν για όσο διάστημα είναι εκτός της εργασίας τους να παίρνουν όλο το μισθό και σε 4 μήνες απολύονται!».

Η Σωματειακή επιτροπή του κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής καταγγέλλει την εγκληματική αδιαφορία Δημάρχων και κυβέρνησης μπροστά στα συνεχιζόμενα εργατικά ατυχήματα και στο Δήμο της Αθήνας, ενώ ταυτόχρονα εξαπολύει «πυρά» και κατά της διοίκηση του σωματείου στο οποίο ανήκουν οι συνάδελφοι, αφού όπως σημειώνει: «Ο ΕΕΔΑ, μέχρι τώρα δεν έχει βγάλει μια ανακοίνωση»!

Συγκεκριμένα στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται:


63 νεκροί και οι χιλιάδες σακατεμένοι στους Δήμους τα τελευταία 10 χρόνια

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεν μπορεί να ξεκινάμε από το σπίτι μας για το μεροκάματο και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε, αν θα αφήσουμε την τελευταία μας πνοή στο σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου.

Την Δευτέρα 23 Γενάρη ένας συνάδελφος έχασε το δάχτυλο του αριστερού χεριού ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία σε απορριμματοφόρο, στην διαδικασία αδειάσματος κάδου.

Στις 22 Δεκέμβρη, ένα μήνα πριν, ένας άλλος συνάδελφος πάλι εν ώρα υπηρεσίας σε απορριμματοφόρο είχε σοβαρό εργατικό ατύχημα, με αποτέλεσμα να κάνει σοβαρό χειρουργείο στο πόδι του και να είναι αναγκασμένος να μην μπορεί να δουλέψει για τουλάχιστον ένα χρόνο!

Και οι δυο συνάδελφοι είναι συμβασιούχοι στο δήμο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην δικαιούνται ούτε καν την ανάλογη αναρρωτική άδεια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν για όσο διάστημα είναι εκτός της εργασίας τους να παίρνουν όλο το μισθό και σε 4 μήνες απολύονται!

Δεν μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως η διοίκηση του σωματείου στο οποίο ανήκουν οι συνάδελφοι, ο ΕΕΔΑ, μέχρι τώρα δεν έχει βγάλει μια ανακοίνωση.

Προφανώς άλλα πράγματα απασχολούν τους «συνδικαλιστές» -Τμηματάρχες – Διαμερισματάρχες – προϊστάμενους της Διοίκησης του Σωματείου.

Το τελευταίο διάστημα η λίστα με τους συναδέλφους νεκρούς ή σακατεμένους συνεχώς μεγαλώνει, όπως η συνάδελφος στο Δήμο Ξυλοκάστρου, μητέρα τεσσάρων παιδιών, ανασφάλιστη, που έχασε τη ζωή της ή στο Δήμο Σαρωνικού που ο συνάδελφος έχασε το πόδι του. Όλα αυτά συνέχεια μιας μαύρης λίστας με δεκάδες εργοδοτικά εγκλήματα στους Δήμους.

Είναι συνέχεια και συνέπεια της αδιαφορίας που δείχνουν οι διοικήσεις των Δήμων, απέναντι στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε άλλο απαθείς, να περιμένουμε το πότε θα έρθει και η δική μας σειρά.

Τα εργοδοτικά εγκλήματα δεν οφείλονται ούτε στη κακιά στιγμή, ούτε στην κακιά ώρα όπως θέλουν να τα παρουσιάσουν κυβέρνηση και δήμαρχοι. Χρέος μας είναι να αντισταθούμε. Να αντισταθούμε σε κάθε σχεδιασμό κατάργησης ή περικοπής των ΒΑΕ. Να αναδείξουμε κάθε εγκληματική πολιτική των δημάρχων. Να απαιτήσουμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε χώρο εργασίας. Να στήσουμε επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε Δήμο. Μόνο οι εργαζόμενοι, μπορούμε να προστατεύσουμε τις ζωές μας.

Ευχόμαστε περαστικά στους δύο συναδέλφους και ταχεία ανάρρωση.
aftodioikisi
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ