2023-01-25 11:04:56
Φωτογραφία για ΕΠΑΜ : Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για αποκλεισμό κομμάτων από τις εκλογές

 



Ο Άρειος Πάγος θα  κρίνει και θα αποφασίζει ποια κόμματα «εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».......

Σε μια ακόμα επινόηση αντισυνταγματικού νόμου  προχώρησε ο Πρωθυπουργός  ανακοινώνοντας ο ίδιος  την πρόθεσή του να παρέμβει στον εκλογικό νόμο με πρόσχημα τον αποκλεισμό από τις εκλογές ναζιστικών μορφωμάτων,  παραφυάδων της Χρυσής Αυγής.  Παρουσιαζόμενος ως  θεματοφύλακος της Δημοκρατίας παραβιάζει το Σύνταγμα για να σώσει τη Δημοκρατία – δήθεν- από τον Κασιδιάρη.

Η φασαρία όμως δεν γίνεται για να αποκλεισθούν κόμματα των οποίων  η Ηγεσία – ή αυτή που υποκρύπτεται πίσω από αχυρανθρώπους-  έχει καταδικαστεί για εγκληματική δράση, αλλά για να δοθεί ευκαιρία να σφηνωθεί στον εκλογικό νόμο, η παρακάτω ελαστική διάταξη:

γ) Η οργάνωση και η δράση του κόμματος να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Για την αξιολόγηση της συνδρομής της προϋπόθεσης αυτής λαμβάνεται, ιδίως,  υπ’ όψιν τυχόν καταδίκη μελών του κόμματος ή της πραγματικής ηγεσίας του στα αδικήματα του προηγούμενου εδαφίου

Η προϋπόθεση – λάστιχο που τίθεται στην νομοθετική ρύθμιση που παρουσιάσθηκε, ότι η  Ολομέλεια του Αρείου Πάγου  θα λαμβάνει την τελική απόφαση εάν το κόμμα “εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος,  ανοίγει δρόμους αποκλεισμού-  κατά υποκειμενική κρίση-  κομμάτων που ενοχλούν το σύστημα, αφού  ο Αρειος Πάγος αφήνεται να κρίνει πολιτικά,  κατά τη διακριτική του ευχέρεια, χωρίς ρητά διατυπωμένα, τυπικά, κριτήρια.

Η κυβέρνηση, με άλλα λόγια,  δηλώνει την πρόθεσή της να μπορεί να παρεμβαίνει και να ελέγχει  την  ανακήρυξη των κομμάτων στην Ελλάδα, εισάγοντας νομοθετικές ρυθμίσεις που διακρίνονται από γενικότητες ώστε να μπορεί ο Άρειος Πάγος να τις ερμηνεύει κατά το δοκούν, ή – ακόμα χειρότερα- καθ’ υπόδειξη,  έτσι ώστε να αποκλείεται η συμμετοχή στις εκλογές κομμάτων που δεν είναι αρεστά στο εκάστοτε καθεστώς.

Η νομοθετική αυτή ρύθμιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, βάλλει ευθέως κατά του άρθρου 29&1του συντάγματος περί λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων, ίσως του μόνου άρθρου που έμεινε όρθιο από τη λαίλαπα των μνημονιακών νόμων.

Αρθρο 29&1: (Πολιτικά κόμματα)

1.      Έλληνες πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Πολίτες που δεν απέκτησαν ακόμη το δικαίωμα να εκλέγουν μπορούν να συμμετέχουν στα τμήματα νέων των κομμάτων.

Το πρόσχημα λοιπόν “Κασιδιάρη”,  δεν πείθει κανέναν. Η προτεινόμενη τροπολογία στον εκλογικό νόμο, δεν πείθει ότι πρόκειται για την αγωνία του πρωθυπουργού να προστατέψει  τη Δημοκρατία από ναζιστικά μορφώματα ή εγκληματίες, αφού:

Η “ευαισθησία”  του για  ναζιστικά -εγκληματικά μορφώματα αποδείχθηκε περίτρανα τον Απρίλιο του 2022 με το όνειδος της πρόσκλησης του εκφραστή του ναζιστικού καθεστώτος της Ουκρανίας, πρόεδρο  Ζελένσκι και δύο μαχητών του ναζιστικού τάγματος Αζόφ στο πλευρό του, μέσα στην ελληνική Βουλή!

https://www.epamhellas.gr/aischos-ntropi-paroysia-zelenski-elliniko-koinovoylio

Στους κόλπους του  κυβερνώντος κόμματος υποθάλπτονται κοινοί εγκληματίες, που, είτε έχουν καταδικασθεί, είτε διώκονται για εγκληματικές πράξεις,  εφόσον ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της Ν.Δ  και  βουλευτής της, Νίκος Γεωργιάδης,  καταδικάστηκε για το κακούργημα της ασέλγειας κατά ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή. Η φροντίδα όμως των προστατών του είχε απτό αποτέλεσμα, αφού το έγκλημά του αφέθηκε, έντεχνα, στο χρόνο να παραγραφεί και παραγράφηκε. Για να μην αναφερθούμε στον Δημήτρη Λιγνάδη και τη σκανδαλώδη δικαστική απόφαση που άφησε ελεύθερο έναν βιαστή ανηλίκων – εκλεκτό του Μαξίμου, ή, το υπόδικο στέλεχος της ΝΔ– μαστρωπό ανηλίκων,  Ηλία Μίχο. Ο χορός των εγκληματιών καλά κρατεί τόσο στο κυβερνών κόμμα, όσο  και στο πολιτικό σύστημα του συνταγματικού τόξου, γενικώτερα, με την κυρία Καϊλή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπόδικη στις φυλακές των Βρυξελλών με την κατηγορία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ενώ δίκες με κατηγορία κακουργημάτων διεξάγονται με κατηγορούμενους κορυφαία στελέχη στο περιβάλλον της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το έγκλημα που υποθάλπτεται στο πολιτικό σύστημα είναι διαχρονικό, διαρκές, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, τα  δε σκάνδαλα αρπαγής δημοσίου πλούτου, καθημερινότητα. Ποιά νομοθετική ρύθμιση θα σώσει το λαό από τα εγκλήματά του;

Κλείνουμε με τη διαπίστωση ότι, οι παρεμβάσεις στον  εκλογικό νόμο, σε προεκλογική μάλιστα περίοδο, είναι, ούτως ή άλλως,  μια νοσηρή τακτική  που ακολουθείται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις με γνώμονα πάντα τα “κουκιά” τους. Στην προκειμένη  περίπτωση όμως,  η κυβέρνηση δεν παίζει μόνον με τα “κουκιά” της, ούτε καν με το  κόμμα του Κασιδιάρη,  που, κακά τα ψέμματα,  πλαγιοκοπάει τη Δεξιά από τα δεξιά  της.  Κινείται προς την εκτροπή αφού προσπαθεί να  «θεσμοθετήσει την μαντεψιά» και την υποκειμενική κρίση ως «κριτήρια» ανακήρυξης πολιτικών κομμάτων από τον Αρειο Πάγο.

Σήμερα, το πρόσχημα είναι ο Κασιδιάρης.

Αύριο  θα είναι το οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα “ενοχλεί” το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα της διαπλοκής, της διαφθοράς, της απάτης, των σκανδάλων και της δημαγωγίας.

 

H Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

 

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ