2023-01-26 08:04:11
Φωτογραφία για Αιτωλικό: Οργιάζει η λαθροθηρία (εικόνες)



Οργιάζει η λαθροθηρία: Νεκρά φλαμίνγκο και μαχητές στην περιοχή του Φοινικιάς και του Πόρου στο Αιτωλικό.Τις τελευταίες ημέρες όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση” εντοπίστηκαν 5 νεκρά πουλιά, ενώ ένα βαριά τραυματισμένο  οι εθελοντές της περιοχής κατάφεραν να το στείλουν για περίθαλψη.....

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Αναστατωμένοι και προβληματισμένοι είναι οι κάτοικοι στην περιοχή της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, καθώς πληθαίνουν τα περιστατικά να εντοπίζουν στην ευρύτερη περιοχή νεκρά ή τραυματισμένα πουλιά!

Τα τελευταία περιστατικά συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα στην περιοχή της Φοινικιάς στο Αιτωλικό, όπου παρατηρητές και καταμετρητές της ορνιθοπανίδας της περιοχής εντόπισαν τραυματισμένα και νεκρά, συνολικά έξι πουλιά

. Συγκεκριμένα τέσσερα φλαμίνγκο και δύο μαχητές, ενώ ακόμη και την Κυριακή στην απαγορευμένη ζώνη της λιμνοθάλασσας ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Δυστυχώς οι παρατηρητές και καταμετρητές της ορνιθοπανίδας της περιοχής, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, βρίσκουν συχνά νεκρά πουλιά, αλλά την τελευταία εβδομάδα εντοπίστηκαν νεκρά τα συγκεκριμένα πουλιά.

Στην περιοχή της Φοινικιάς που έχουν εντοπιστεί τα νεκρά πουλιά απαγορεύεται το κυνήγι επειδή είναι εθνικό πάρκο, καταφύγιο πουλιών, αλλά παρ’ όλα αυτά υπάρχουν άτομα που μεταβαίνουν εκεί για κυνήγι.

Εκτός από τα νεκρά πουλιά έχουν εντοπιστεί και πολλά τραυματισμένα, τα οποία έχουν προλάβει να δουν οι παρατηρητές – καταμετρητές της ορνιθοπανίδας, αλλά πολλά εξ’ αυτών δεν έχουν καταφέρει να τα πιάσουν για να τα περιθάλψουν.

Επίσης, μόλις την Κυριακή ακούστηκαν πυροβολισμοί και στην περιοχή του Πόρου, παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες περιοχές δεν φιλοξενούν είδη πουλιών, που είναι μέσα στην κατηγορία των θηρεύσιμων και επιπλέον είναι προστατευόμενες περιοχές.

Από τα τραυματισμένα πουλιά οι εθελοντές κατάφεραν να πιάσουν με σκοπό να περιθάλψουν μόλις ένα, το οποίο μάλιστα απέστειλαν στην Αθήνα στον Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής «Άνιμα» σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι άνθρωποι της Εθελοντικής Ομάδας από το Λιμανάκι του Αιτωλικού μιλώντας στη «Σ» επισημαίνουν πως: «δεν είναι ωραία εικόνα να πηγαίνουμε κόσμο που έρχεται από διάφορες περιοχές για να δει τα πουλιά και γενικότερα την προστατευμένη περιοχή, να τους ξεναγήσουμε και να βρίσκουμε νεκρά πουλιά. Έρχονται και ξένοι και βλέπουν αυτή την εικόνα, η οποία δεν είναι καθόλου όμορφη. Στον Πόρο έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν να βρίσκουμε νεκρά πουλιά».



Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ