2023-01-26 16:46:19
Φωτογραφία για Λειτουργικές λύσεις για μικρά μπάνια
Τρόποι διάταξεις, διακοσμητικές ...πρωτοτυπίες και σύγχρονα υλικά για να δαμορφώσετε με τον πιο λειτουργικό τρόπο τον χώρο του μπάνιου, ακόμη και αν οι διαστάσεις είναι ιδιαίτερα μικρές. 

Ο  πιο ενδεδειγμένος τρόπος διάταξης, ανάλογα με το σχήμα του χώρου, των τριών κύριων περιοχών ενός μπάνιου (νιπτήρας-λεκάνη-μπανιέρα/ντουζιέρα) είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την λειτουργικότητά του, ειδικά ο συνολικός χώρος είναι μικρός. 

Η πιο λειτουργική διάταξη για ένα μικρό μπάνιο είναι η τοποθέτηση των ειδών υγιεινής στην σειρά, με την λεκάνη μεταξύ νιπτήρας και μπανιέρας/ντουζιέρας, μια διαμόρφωση που με του κατάλληλου μεγέθους και τύπου είδη υγιεινής μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και σε πολύ μικρούς χώρους. 

Πολύ συχνά, ειδικά σε παλιά σπίτια, ο τρόπος για να διαμορφωθεί λειτουργικά ο χώρος του μπάνιου είναι η ριζική του αλλαγή/ανακαίνιση. Μια διαδικασία που ασφαλώς έχει ένα σημαντικό οικονομικό κόστος όμως ο χώρος του μπάνιου, σε σχέση με άλλα δωμάτια του σπιτιού, δύσκολα αναμορφώνεται χωρίς ριζικές αλλαγές και μόνο με μικροπαρεμβάσεις, αν βασικά στοιχεία του χώρου έχουν τοποθετηθεί στο ...εντελώς λάθος σημείο. 


Η χρήση γυάλινου διαχωριστικού για τον χώρο μπανιέρας/ντουζιέρας ενδείκνυται ειδικά για μικρούς χώρους, αφού δεν εμποδίζει τον φυσικό ή τεχνητό φωτισμό και στο σημείο αυτό. 

Χαμηλά χτιστά διαχωριστικά, ακόμη και από άλφα μπλοκ, είναι επίσης ένας τρόπος διαχωρισμού στις περιοχές χρήσης ενός μπάνιου για την πλήρη εκμετάλλευση του χώρου αλλά του φωτός. 

Το είδος του επίπλου μπάνιου, που συναρτάται με αποθηκευτικούς χώρους, είναι μια επιλογή που ακολουθεί εκείνη του είδους και μεγέθους του νιπτήρα και σε ιδιαίτερα μικρά μπάνια μια ειδική κατασκευή στο μέγεθος ακριβώς που απαιτείται είναι η πιο λειτουργική επιλογή. 

Αντί για επίπλο μια απλή χτιστή κατασκευή, στις ακριβείς διαστάσεις που απαιτεί ο χώρος, είναι επίσης πολύ συχνά η καταλληλότερη σε σχέση με ένα έτοιμο έπιπλο μπάνιου. 

Όχι μόνο τα γυάλινα διαχωριστικά αλλά και οι όσο μεγαλύτεροι καθρέφτες συντελούν καθοριστικά στην γενική εικόνα ενός μικρού μπάνιου και βοηθούν σημαντικά ο χώρος να αποκτήσει μια οπτική "ευρυχωρία". 

Οι νιπτήρες στερεωμένοι απευθείας στον τοίχο, όπως συνηθιζόταν παλιά, αλλά και οι επικαθήμενοι που μπορούν να τοποθετηθούν ακόμη και σε ένα απλό στενό ράφι είναι οι καταλληλότεροι τύποι νιπτήρα για μικρά μπάνια. 

Στην σύγχρονη αγορά ειδών υγιεινής διατιθενται νιπτήρες/έπιπλα μπάνιου σε πολύ μεγάλη ποικιλία όχι μόνο υλικών και σχεδίων αλλά και διαστάσεων και σίγουρα για ένα μικρό μπάνιο μια όσο το δυνατόν πιο στενή τέτοια σύνθεση είναι η πιο ενδεδειγμένη. 

Ακόμη και σε ένα πολύ μικρό μπάνιο οι δυνατότητες διαμόρφωσης είναι πάντα πολλές.  Για αυτό και στις περιπτώσεις ριζικής ανακαίνισης μελετήστε όλες τις πιθανές επιλογές ή συμβουλευθείτε έναν ειδικό που ίσως σας βρει την ιδανική λύση για τον χώρο που δεν είχατε σκεφτεί. 

Χρωματικά ενώ το λευκό παραμένει το πιο δημοφιλές, αφού και μόνο με μερικά έντονης απόχρωσης λευκά είδη και αξεσουάρ μπορεί να δημιουργήσει ένα έντονο αποτέλεσμα, δεν είναι μονόδρομος. 

Αν το προτιμάτε προσθέστε χρώμα σε τοίχου, έπιπλα και πλακάκια αλλά με τρόπο που να μην κάνει τον χώρο να μοιάζει ακόμη πιο μικρός. 

Αν δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα για αποθηκευτικούς χώρους αυτοί θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπεριληθούν στο έπιπλο του νιπτήρα και πολύ συχνά η πιο κατάλληλη επιλογή, εκτός από ένα έτοιμο λειτουργικό έπιπλο, είναι και η χρήση ενός επίπλου γενική χρήσης για αποθήκευση πχ ραφιέρα με συρτάρια στην οποία θα προσαρμοστεί ένα επικαθήμενος νιπτήρας. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

elmueble.com 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ