2023-01-31 08:52:38
Φωτογραφία για Τα Retro έπιπλα είναι πάντα μόδα
Ιδιαίτερα δημοφιλή διακοσμητικά στυλ όπως το Σκανδιναβικό, το σύγχρονο Ρουστίκ, το Έθνικ αλλά και αρκετές εκδοχές του minimal ύφους αγαπούν ιδιαίτερα τα Retrο έπιπλα, έτσι κομμάτια αυτής της αισθητικής συνυπάρχουν σε πολλές από τις σύγχρονες τάσεις διακόσμησης εσωτερικών χώρων.  

Το Retro αναφέρεται στις διακοσμητικές τάσεις των δεκαετιών  50' - 60' - 70' και σχεδόν ταυτίζεται αισθητικά  με το κίνημα Mid-century modern που επηρέασε διακόσμηση, αρχιτεκτονική, μόδα και τέχνη από το 1945 έως το 1970.

Ένα ακόμη στοιχείο που κάνει τα Retro έπιπλα ιδιαίτερα προσφιλή είναι το γεγονός ότι σε καταστήματα και e-shops παλιών - μεταχειρισμένων επίπλων διατίθεται μεγάλος αριθμός κομματιών αυτής της αισθητικής, εισαγόμενα κυρίως από την Βόρεια Ευρώπη και την Αμερική. 

Στα τυπικά χαρακτηριστικά των Retro επίπλων ότι πρόκειται κατά βάση για έπιπλα από ανοιχτόχρωμο, λεπτό και όχι απαραίτητα ιδιαίτερα ποιοτικό ξύλο, εξάλλου πολύ συχνά σε τμήματα επίπλων εκείνης της εποχής χρησιμοποιείται ακόμη και φορμάϊκα ή άλλα όχι φυσικά υλικά.


Τα νερά του ξύλου συνήθως είναι εμφανή, τα πόμολα και πρόσθετα στοιχεία είναι ενσωματωμένα και κατά βάση ξύλινα και όχι μεταλλικά, ενώ από τα πιο τυπικά στοιχεία των ρετρό επίπλων τα σχετικά ψηλά και λεπτά πόδια. 

Μπουφέδες, ντουλάπια, μικρές και μεγαλύτερες βιτρίνες, βηθητικά τραπεζάκια και τραπέζια κουζίνας, ξύλινα και μεταλλικά trolley bar αλλά και οι άνετες τετράγωνες πολυθρόνες με τον εμφανή λεπτό  ξύλινο σκελετό ανήκουν στα πιο αντιπροσωπευτικά Retro έπιπλα,  που με τους κατάλληλους συνδυασμούς με τα υπόλοιπα στοιχεία ενός χώρου εύκολα βρίσκουν την θέση τους στην διαμόρφωση ενός σύγχρονου σπιτιού. 

Η αλλαγή σε πομολάκια, αφαίρεση των ποδιών, προσθήκες ή αφαίρεση σε πορτάκια ντουλαπιών όπως και το ιδιαίτερο βάψιμο κάποιων τμημάτων ενός Retro επίπλου είναι οι πιο απλές μετατροπές ώστε αυτό να ενσωματωθεί ευκολότερα στον χώρο, ανάλογα με το γενικό ύφος διακόσμησής του. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ