2023-02-01 09:02:26
Φωτογραφία για Α’ ΠΡΟΒΟΛΗ  ΑΣΤΕΡΙΞ ΚΑΙ ΟΒΕΛΙΞ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ

στον Δημοτικό κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ» από την Πέμπτη 2 έως και την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023



Με ένα all-star καστ και μία από τις μεγαλύτερες παραγωγές στην ιστορία του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, οι πολυαγαπημένοι Αστερίξ και Οβελίξ επιστρέφουν σε μια ακόμη εντυπωσιακή, ξεκαρδιστική περιπέτεια που θα μας πάει ένα ταξίδι στη μακρινή Κίνα!..

Βρισκόμαστε στο έτος 50 π. Χ. Η αυτοκράτειρα της Κίνας μόλις φυλακίστηκε μετά από πραξικόπημα που υποκινήθηκε από έναν προδότη πρίγκιπα. Με τη βοήθεια ενός εμπόρου και του πιστού της σωματοφύλακα, η μοναχοκόρη της αυτοκράτειρας, πριγκίπισσα Σας-Γι, καταφέρνει να διαφύγει στη Γαλατία για να ζητήσει βοήθεια από -ποιους άλλους;- τους ξακουστούς πολεμιστές, Αστερίξ και Οβελίξ.

 

Οι δύο αχώριστοι ήρωές μας δέχονται ευχαρίστως να βοηθήσουν την πριγκίπισσα να σώσει τη μητέρα της και να ελευθερώσει τη χώρα της

. Έτσι αρχίζουν ένα μεγάλο ταξίδι προς την Κίνα, όπου τους περιμένει μια τεράστια περιπέτεια. Όμως τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν ο Καίσαρας και ο ισχυρός στρατός του, διψασμένοι για μια νέα κατάκτηση, αποφασίζουν να κατευθυνθούν κι αυτοί προς την Κίνα…

 

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία ταινία με πρωταγωνιστές το θρυλικό δίδυμο, οι περιπέτειες του Αστερίξ ανανεώνονται με μια ολόφρεσκια ιστορία, την ορεξάτη σκηνοθετική ματιά του Γκιγιόμ Κανέ, κι ένα εντελώς καινούργιο καστ που περιλαμβάνει μερικούς από τους μεγαλύτερους σταρ του γαλλικού σινεμά (Γκιγιόμ Κανέ, Ζιλ Λελούς, Βενσάν Κασέλ, Μαριόν Κοτιγιάρ μεταξύ άλλων) αλλά και τον θρύλο των γηπέδων Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς!

 

Πρόκειται για μια ακόμη θριαμβευτική επιστροφή στη μεγάλη οθόνη για μια ιστορία που έχει, άλλωστε, αποδειχθεί άτρωτη στο πέρασμα του χρόνου. Γραμμένη από τον Ρενέ Γκοσινί και εικονογραφημένη από τον Αλμπέρ Ουντερζό, η σειρά «Περιπέτειες του Αστερίξ» πρωτοκυκλοφόρησε στο γαλλο-βελγικό περιοδικό κόμικ Pilote στις 29 Οκτωβρίου του 1959. Στην Ελλάδα, το κόμικ πρωτοκυκλοφόρησε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και πλέον είναι διαθέσιμο από τη Μαμούθ Comix σε άλμπουμ των 50 περίπου σελίδων.

 

Όπως είναι άλλωστε γνωστό σε όλους, η ιστορία ακολουθεί τα ξεκαρδιστικά κατορθώματα ενός χωριού ανυπότακτων Γαλατών το 50 π.Χ., που είναι και οι μόνοι που αντιστέκονται στην παντοδύναμη ρωμαϊκή κατοχή. Το μυστικό τους; Το μαγικό φίλτρο που φτιάχνει ο δρυίδης τους, το οποίο και χαρίζει υπεράνθρωπη δύναμη σε όποιον το καταναλώσει. Αυτό το φίλτρο συχνά-πυκνά είναι που τους ξελασπώνει και στα μπλεξίματα που έχουν εκτός του χωριού τους, αφού οι περιπέτειες του πρωταγωνιστικού διδύμου, του πανέξυπνου Αστερίξ και του καλοκάγαθου γίγαντα Οβελίξ, συχνά τους ταξιδεύουν και σε άλλες χώρες.

 

Η επιτυχία της σειράς είναι αδιαμφισβήτητη: το κόμικ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή  στον κόσμο, έχοντας μεταφραστεί σε πάνω από 100 γλώσσες (στην Ελλάδα, μάλιστα, υπάρχουν διαθέσιμα τεύχη και στα αρχαία ελληνικά, αλλά και στην κυπριακή, κρητική και ποντιακή διάλεκτο!) και σημειώσει πωλήσεις πάνω από 325 εκατομμυρίων αντιτύπων. Έχει, επίσης, εμπνεύσει ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, μια σειρά από παιχνίδια, ακόμη κι ένα θεματικό πάρκο. Έχοντας μεγαλώσει γενιές και γενιές αναγνωστών, πλέον ο Αστερίξ ξεκινάει για νέα ταξίδια χάρη στη μαγική του ικανότητα να ενώνει μικρούς και μεγάλους!



Σκηνοθεσία: Γκιγιόμ Κανέ



Ηθοποιοί: Γκιγιόμ Κανέ, Ζιλ Λελούς, Μαριόν Κοτιγιάρ, Βενσάν Κασέλ, Τζόναθαν Κοέν, Ραμζί Μπεντιά, Λεανά Σεά, Μελανί Τιερί, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Χοσέ Γκαρσία







https://youtu.be/yGHNaadi8Ew





Ώρες προβολής: 7:00 μ.μ. & 9:30 μ.μ. Καθημερινά Με υπότιτλους

Σάββατο και Κυριακή 4:30 μ.μ. Μεταγλωτισμένο





Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός.



Η τιμή των εισιτηρίων είναι :

ΚΑΝΟΝΙΚΟ 6€

ΜΑΘΗΤΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – ΑΝΕΡΓΩΝ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ – ΑΜΕΑ (με την επίδειξη κάρτας ) 4€




ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ