2023-02-03 18:00:07
Φωτογραφία για Στέφανος Τραχανάς: Κβαντομηχανική για εκπαιδευτικούς

 Στο παραπάνω βίντεο ο διευθυντής του Mathesis Στέφανος Τραχανάς απαντάει σε ερωτήσεις εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πάνω στην κβαντομηχανική∙ και ειδικότερα σε θέματα που σχετίζονται με τη διδασκαλία της στην ύλη του Λυκείου. H συζήτηση απευθύνεται κυρίως σε καθηγητές που ενδέχεται να έχουν παρεμφερείς απορίες καθώς και σε πολίτες που έχουν έρθει σε μία πρώτη επαφή με το αντικείμενο.

Ο διάλογος συντονίστηκε από τον Χρήστο Παπαδόπουλο, Φυσικό, και συντονιστή εκπαιδευτικού έργου ΠΕ04 σε συνεργασία με τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου Κεντρικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου.

Υπενθυμίζουμε, ότι μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε ελεύθερα το μάθημα «Εισαγωγή στην Κβαντική Φυσική 1: Οι βασικές αρχές», με διδάσκοντες τους Στέφανο Τραχανά και Γιάννη Καραδάμογλου στην πλατφόρμα του Mathesis. Στην τρέχουσα έκδοσή του, το μάθημα έχει προσαρμοστεί ειδικά για καθηγητές Λυκείου, οι οποίοι φέτος καλούνται για πρώτη φορά να διδάξουν μια στοιχειώδη εισαγωγή στις βασικές έννοιες της κβαντομηχανικής. Το μάθημα περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα διδασκόμενα στο Λύκειο θέματα, ενώ η τελευταία του εβδομάδα πάει και ένα μικρό βήμα πιο πέρα.

Περισσότερα για το μάθημα, εδώ:

https://mathesis.cup.gr/.../course-v1:Physics+Phys1.../about
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ