2023-02-11 20:12:46
Φωτογραφία για Σαλόνια με γυάλινα τραπεζάκια
Γυάλινα τραπεζάκια  σαλονιού. Διαχρονικά κομψή  επιλογή, ταιριαστή με σαλόνια διακοσμημένα σε κάθε διακοσμητικό στυλ και με το γυαλί να δημιουργεί μια ιδιαίτερη αισθητική σε σχέση με τραπέζια κατασκευασμένα από αδιαφανή υλικά. 

Η διαφάνεια του γυαλιού που επιτρέπει την οπτική επαφή σε ολόκληρο τον όγκο του τραπεζιού είναι ένα στοιχείο ιδανικό για να αναδεικνύονται με διαφορετικό τρόπο τόσο  το δάπεδο ή το χαλί όσο και τα αντικείμενα που τοποθετούνται στο τραπέζι, σε σχέση με την χρήση ενός πχ ξύλινου τραπεζιού. 

Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού τους τα γυάλινα τραπεζάκια σαλονιού, που κατά βάση διαθέτουν  μεταλλικό σκελετό, είναι ιδανικά για μικρούς χώρους αλλά και για πιο ευρύχωρα σαλόνια, στα οποία ακόμη και αν χρησιμοποιηθεί ένα σχετικά μεγάλου μεγέθους τραπεζάκι ο γυάλινος όγκος του οπτικά μοιάζει κατά πολύ μικρότερος από ένα αντίστοιχου μεγέθους τραπέζι από συμπαγές-αδιάφανο υλικό. 


Ιδανικά και για minimal μοντέρνου συνδυασμού σαλόνια και με μεγάλο τους πλεονέκτημα ότι μπορούν να συνδυαστούν με κάθε τύπου καναπέδες - καθίσματα.   

Ένα γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού είναι ο πιο απλός τρόπος και για να σπάσει η "αυστηρότητα" του χώρου σε σαλόνια διαμορφωμένα με κλασικού στυλ έπιπλα. 

Εκτός των τραπεζιών με μεταλλικό σκελετό και τα τραπέζια που συνδυάζουν γυαλί και ξύλο ανήκουν επίσης στα έπιπλα που εύκολα προσαρμόζονται σε σαλόνια διαμορφωμένα σε κλασικό ή ρουστίκ ύφος και συνδυάζονται με πολλούς τύπους επίπλων. 

Το χρώμα του ξύλου, σε τραπέζια που συνδυάζουν ξύλο και γυαλί, είναι ένα στοιχείο που καθορίζει το γενικό τους ύφος και όσο πιο σκουρόχρωμο τόσο πιο κλασικό.  

Τα στρογγυλά γυάλινα τραπεζάκια σαλονιού είναι επίσης μια κομψή επιλογή και μπορούν να συνδυαστούν τόσο με έπιπλα που διαθέτουν καμπύλες φόρμες όσο και με πιο τετραγωνισμένης γραμμής καθίσματα, δημιουργώντας μια οπτική ασυμμετρία που κολακεύει περισσότερο χώρους διαμορφωμένους σε όχι ιδιαίτερα κλασικό ύφος.   

Τα γυάλινα τραπεζάκια με μία μόνο κεντρική επιφάνεια, χωρίς "ράφι", είναι η καταλληλότερη επιλογή όταν πρόκειται για αρκετά μεγάλου μεγέθους τραπέζια με ιδιαίτερου σχεδιασμού σκελετό πχ σφυρήλατο, αντικέ κλπ ενώ αντίθετα στα μικρότερου μεγέθους με τον εντελώς απλό μεταλλικό σκελετό πολύ όμορφα λειτουργεί αισθητικά και η  δεύτερη-κάτω επιφάνεια.  

Τα τραπεζάκια ζιγκόν που αποθηκεύονται το ένα μέσα στο άλλο είναι γενικά μια από τις κατάλληλες επιλογές για μικρούς χώρους και αν πρόκειται για γυάλινα τραπέζια αυτής της μορφής βοηθούν ακόμη περισσότερο το σαλόνι να μοιάζει περισσότερο ευρύχωρο.  

Γυαλί μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κεντρική επιφάνεια και για κάθε είδους DIY τραπεζάκι σαλονιού, ανεξάρτητα από το υλικό που θα αποτελεί την βάση του. 

Από τις πιο σύγχρονες τάσεις στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων και τα πολύ ιδιαίτερα τραπέζια από πλεξιγκλάς.

Διαθέτουν όλα τα πλεονεκτήματα ενός γυάλινου τραπεζιού, συνδυάζονται εύκολα με κάθε είδους έπιπλα και επιπλέον μετακινούνται ευκολότερα, όποτε χρειάζεται. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ