2023-02-11 20:30:21
Φωτογραφία για Καραγιάννης: Για το μετρό Θεσσαλονίκης - οι εικόνες μιλούν από μόνες τους (VIDEO)
Στην εξέλιξη των εργασιών του μετρό Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, διαβεβαιώνοντας πως το έργο θα έχει ολοκληρωθεί τέλος του 2023.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης

Ο κ. Καραγιάννης, ο οποίος νωρίτερα σήμερα (11/2) τέλεσε τα εγκαίνια σχολικού γυμναστηρίου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, ρωτήθηκε για την εξέλιξη των εργασιών με αφορμή και το άνοιγμα του σταθμού Βενιζέλου σήμερα για τους δημοσιογράφους, από την Αττικό Μετρό ΑΕ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «οι εικόνες μίλησαν από μόνες τους», επαναλαμβάνοντας πως τέλη του 2023 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί, ενώ όπως είπε ο σταθμός της Βενιζέλου «τρέχει» και όλα προχωρούν βάσει του σχεδιασμού.

Νωρίτερα, είχε αναφερθεί στη σύμβαση για τις πρόδρομες εργασίες για την επέκταση προς τη δυτική Θεσσαλονίκη, η οποία όπως είπε θα υπογραφεί το επόμενο διάστημα.

Μετρό Θεσσαλονίκης: «Φουλ οι μηχανές» για την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου


Σε πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζουν να εργάζονται τα τεχνικά συνεργεία του Μετρό Θεσσαλονίκης για την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου.

Η Αττικό Μετρό ΑΕ άνοιξε τις «πύλες» του σταθμού σήμερα σε δημοσιογράφους, προκειμένου να δουν την πρόοδο του έργου, με τις εικόνες που αποτυπώθηκαν να δείχνουν δεκάδες άτομα να εργάζονται ταυτόχρονα και στα τέσσερα επίπεδα του σταθμού, σημειώνοντας σημαντική πρόοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίπεδο -1 όπου θα βρίσκονται τα αρχαία ευρήματα, μπαίνουν τα καλούπια για την πλάκα. Στο επίπεδο -4, προχωρά η εγκατάσταση των γραμμών.

Κομβικός μήνας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ο Απρίλιος οπότε και αναμένεται να αρχίσουν να επιστρέφουν οι αρχαιότητες, ενώ αναμένεται επίσης να περάσει και ο πρώτος συρμός.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τον σταθμό Βενιζέλου:

.grtimes.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ