2023-02-13 10:34:27
Φωτογραφία για DIY Ρουστίκ ξύλινο κεφαλάρι
Το ξύλο είναι αισθητικά το πιο ζεστό υλικό στην διαμόρφωση εσωτερικών χώρων και ο τοίχος πίσω από το κρεβάτι από τα σημεία που προσφέρεται ιδιαίτερα για ξύλινες επενδύσεις όπως ένα απλής κατασκευής DIY Ρουστίκ ξύλινο κεφαλάρι. 

Για την κατασκευή του θα χρειαστείτε:

- ξύλινες  σανίδες μέτριου πάχους και ύψους περίπου 2μέτρα, εκτός αν προτιμάτε κάτι διαφορετικό

- ξύλινα πηχάκια-καδρονάκια, για την στερέωση στον τοίχο

- ξύλινα επίπεδα πηχάκια, για το τελείωμα περιμετρικά 

- βερνίκι ξύλου ή χρώμα

1 Πριν τοποθετήσετε τις σανίδες, αν πρόκειται για ακατέργαστο-άβαφτο ξύλο, αυτό θα πρέπει να τριφτεί ελαφρά με γυαλόχαρτο ώστε η επιφάνειά του να λειανθεί και να βαφτεί.

Για το βάψιμό του χρησιμοποιείστε βερνίκι εμποτισμού για ξύλο σε όποια φυσική απόχρωση προτιμάτε ή και χρώμα. 

2 Αρχικά βιδώστε στον τοίχο κάθετα τα ξύλινα πηχάκια, σε απόσταση περίπου 50-70cm μεταξύ τους. 

Πάνω στα πηχάκια καρφώστε οριζόντια τις ξύλινες σανίδες.

Αν σε κάποια σημεία του τοίχου που θα καλυφθεί υπάρχουν ηλεκτρικοί διακόπτες - μπρίζες το ξύλο μπορεί να κοπεί περιμετρικά στο ακριβές σχήμα τους, ενώ πριν το τελείωμα της κατασκευής στο πίσω μέρος του ξύλου μπορούν και να κρυφτούν κάθε είδους καλώδια. 



3 Βάψτε και τα ξύλινα πηχάκια που θα τοποθετηθούν περιμετρικά στις τρεις πλευρές της κατασκευής και καρφώστε τα έτσι που να σχηματίζουν γωνία στις δύο επάνω άκρες. 



Είναι μια οικονομική και όχι δύσκολη στην κατασκευή της επιλογή για να αλλάξετε την όψη μιας κρεβατοκάμαρας, που εύκολα συνδυάζεται με πολλούς τύπους κρεβατιών και σχεδόν με όλα τα διακοσμητικά στυλ, εκτός από το ιδιαίτερα μοντέρνο ύφος. 

Αν όλα τα κοψίματα  στα ξύλα ώστε να είναι έτοιμα για τοποθέτηση στις ακριβείς διαστάσεις, με τυχόν ανοίγματα που χρειάζεστε κλπ ζητείσετε από γίνουν από το κατάστημα που θα τα προμηθευτείτε, η όλη διαδικασία γίνεται ακόμη απλούστερη.  



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

www.songbirdblog.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ