2023-03-07 22:03:10
Φωτογραφία για Ο Φωκίων Ζαΐμης στο Διεθνές συνέδριο της EPLO και του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος
Η διασφάλιση της οικονοµικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής αειφορίας του ευρωπαϊκού τουρισµού και η προώθηση των μακρο-περιφερειακών στρατηγικών συζητήθηκαν στο πλαίσιο συνεδρίου που διοργάνωσε ο διεθνής οργανισμός δικαίου EPLO και το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος, την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 στην Αθήνα.. Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας έρευνας και καινοτομίας και Αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR, Φωκίων Ζαΐμης, συμμετείχε στο συνέδριο μεταφέροντας τις δυνατότητες ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, τις δράσεις που γίνονται ενώ τόνισε τη σημασία να συνεργαστούμε επάνω σε κοινές απειλές, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, ο τουρισμός, η επιχειρηματικότητα προς όφελος της κοινωνίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Ζαϊμης, «Είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις με Έλληνες και ξένους ειδικούς για το περιβάλλον, τον τουρισμό, την κυκλική οικονομία, την διεθνή συνεργασία και τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Θα πρέπει να εξηγήσουμε τον σκοπό των έργων και τη σημασία τους, καθώς παρατηρείται ένα κενό ως προς την κατανόηση μεταξύ φορέων και ΕΕ. Η ευθύνη βαρύνει τόσο τους φορείς δημιουργίας πολιτικής όσο και τους φορείς υλοποίησης πολιτικής σε όλα τα επίπεδα, ήτοι ευρωπαϊκό, εθνικό, υπερτοπικό και τοπικό»


Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας έρευνας και καινοτομίας και Αντιπρόεδρος της CPMR, Φωκίων Ζαΐμης συμμετείχε στην συζήτηση με θέμα «Το μέλλον του αειφόρου τουρισμού στη λεκάνη της Μεσογείου» με συντονιστή τον Γεώργιο Κρεμλή, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Κυκλικής Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής και μέλος του Δ.Σ. του EPLO.
.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ