2023-03-09 08:04:27
Φωτογραφία για Φωτισμένες γλάστρες. 10 Ξεχωριστές προτάσεις
Ο τεχνητός φωτισμός είναι καθοριστικό στοιχείο όχι μόνο για την λειτουργικότητα αλλά και την αισθητική κάθε χώρου και συντελεί σημαντικά στην γενική ατμόσφαιρα τόσο στο εσωτερικό του σπιτιού όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Ένας ιδιαίτερος τρόπος ατμοσφαιρικού φωτισμού σε κήπους και μπαλκόνια είναι ο φωτισμός που εστιάζεται στα σημεία που υπάρχουν γλάστρες, με τρόπο που εκτός του σημείου να φωτίζονται έντονα και να αναδεικνύονται και τα ίδια τα φυτά.  

Τα ηλεκτρικά ή ηλιακά  φωτιστικά σε σειρές led, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάθε εποχή και όχι μόνο για χριστουγεννιάτικο στολισμό, είναι ο πιο πρακτικός τύπος φωτιστικού για βοηθητικό - διακοσμητικό φωτισμό εξωτερικών χώρων με τον συγκεκριμένο τρόπο. 

Εύκολα, εκτός των άλλων, μπορούν να στερεωθούν σε ξύλινα ή μεταλλικά υποστηρίγματα αναρριχώμενων φυτών και να δημιουργήσουν στο συγκεκριμένο σημείο μια πραγματικά εντυπωσιακή εικόνα. 


Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να φωτιστούν καφασωτά και επιτοίχιες βάσεις στήριξης αναρριχώμενων, σε κήπους  αλλά και μπαλκόνια.  

Οι μεταλλικές βάσεις στήριξης αναρριχώμενων σε ιδιαίτερα σχέδια είναι από τις καταλληλότερες για την συγκεκριμένη χρήση και εκτός των έτοιμων που διατίθενται σε καταστήματα με είδη κήπου μπορούν εύκολα και να κατασκευαστούν, από χοντρό σύρμα ή και καλάμια, σε σχήμα πυραμίδας ή αψίδας.   

Ηλιακά φωτιστικά τοποθετημένα με τρόπο που να ρίχνουν το φως τους πάνω σε κρεμαστές - γλάστρες καλάθια με ανθισμένα είδη δημιουργούν επίσης μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή εικόνα.

Εντυπωσιακό και ιδιαίτερα πρωτότυπο ...αυτοσχέδιο φωτιστικό κήπου αποτελούμενο από φυσικά ξερά κλαδιά, που μπορεί να δημιουργηθεί όχι μόνο σε γλάστρες αλλά και σε χαμηλούς θάμνους σε παρτέρια. 

Ψηλά αποξηραμένα κλαδιά στερεώνονται στο κέντρο του φυτού και στην συνέχεια ένα "στεφάνι" από λυγαριά ή άλλο είδος ευλύγιστου ξύλου ή και σύρμα πάνω στο οποίο έχουν τοποθετηθεί τα led προσαρμόζεται - στερεώνεται σταθερά πάνω στα κλαδιά.

 

Με παρόμοιο και ακόμη πιο εύκολο τρόπο μια γλάστρα με αποξηραμένα κλαδιά - λεπτούς κορμούς μπορεί να μετατραπει σε ένα πολύ ιδιαίτερο ...φωτιστικό κήπου.

Τα led με συρμάτινο καλώδιο είναι ιδανικά για τοποθέτηση σε κάθε μορφής κρεμαστή γλάστρα - σύνθεση με φυτά σε κήπους και μπαλκόνια. 

Το ελάχιστα ορατό σύρμα δίνει στις συνθέσεις αυτές πραγματικά πολύ όμορφη όψη και σε όχι ιδιαίτερα φωτεινά σημεία  μπορούν να χρησιμοποιηθούν ηλιακά led που διαθέτουν μεγάλο μήκος καλωδίου ώστε το πάνελ φόρτισής τους να μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα πιο σημείο με έντονο ήλιο.  

Φωτεινή ...βροχή!  Πολύ ιδιαίτερος τρόπος δημιουργίας μια φωτεινής σύνθεσης με ηλιακά led σε συρμάτινο καλώδιο και ένα μεταλλικό ποτιστήρι. 

Τα φώτα στερεώνονται στις τρύπες που διαθέτει το στόμιο του ποτιστηριού και απλώνονται πάνω στο φυτό με τρόπο που να δίνουν την εντύπωση τρεχούμενου νερού. 

Σε φωτεινές συνθέσεις αυτής της μορφής αντί για κλασικά ποτιστήρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλου τύπου vintage μεταλλικά αντικείμενα με παραμφερές σχήμα όπως για παράδειγμα μια εμαγιέ τσαγέρα, μεταλλικές κανάτες κλπ 

Σε καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού διατίθενται και έτοιμες συνθέσεις αυτής της μορφής όμως είναι πολύ εύκολο και να κατασκευαστούν.

Αν ωστόσο προτιμάτε μια παρόμοια έτοιμη λύση επιλέξτε ένα ηλιακό φωτιστικό αυτής της μορφής με διάτρητο ποτιστήρι σε ιδιαίτερο σχεδιασμό που διαθέτει και αυτό φωτισμό. Δείτο το εδώ.  

Ηλιακές δάδες. Ένας επίσης πολύ εύκολος τρόπος για να προσθέσετε διασκομητικό φωτισμό στον κήπο ή το μπαλκόνι, απλώς στερεώνοντας ηλιακές δάδες από μπαμπού στο χώμα μιας μεγάλης γλάστρας με χαμηλής ανάπτυξης φυτά. 

Γλάστρες με φυτά δενδροειδούς ανάπτυξης  μπορούν να φωτιστούν πολύ ιδιαίτερα και με εντελώς απλά ηλιακά φωτιστικά, τοποθετημένα και "κρυμμένα" σε χαμηλά φυτά στην βάση της γλάστρας με τρόπο που το φως του να διοχετεύεται στο ψηλό φυτό.

Καταλληλότερα για τέτοιου τύπου φωτισμούς τα ηλιακά φωτιστικά κήπου με μεγάλο μήκος καλωδίου έτσι που το πάνελ μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα σημείο με  άπλετο ήλιο και όχι  απαραίτητα κοντά στις γλάστρες. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ