2023-03-09 08:03:49
Φωτογραφία για Συνεχίζεται η απεργία των σιδηροδρομικών – Θα συναντηθούν σήμερα με Γεραπετρίτη
Ο κ. Γεραπετρίτης ανακοίνωσε την Τετάρτη (08/03) μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σιδηροδρόμων, με κύριο την υποχρεωτική ύπαρξη δύο σταθμαρχών ανά σταθμό

Παραμένει το «φρένο» σε τρένα και Προαστιακό έως και την Παρασκευή (10/03), καθώς οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι σιδηροδρομικοί, απαιτούν ασφαλή, ποιοτικό και δημόσιο σιδηρόδρομο.

«Μετά τη λήξη της (απεργίας) θα επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας, γιατί ο αγώνας μας για την απόδοση ευθυνών και ασφάλεια των μεταφορών δεν τελειώνει εδώ. Το οφείλουμε σε όλους τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα, ως ελάχιστο φόρο τιμή», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ-ΜΣΤ), θα συναντηθούν σήμερα με τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο και για θέματα υποδομών και μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο κ. Γεραπετρίτης ανακοίνωσε την Τετάρτη (08/03) μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σιδηροδρόμων, με κύριο την υποχρεωτική ύπαρξη δύο σταθμαρχών ανά σταθμό και μειωμένο μεταφορικό έργο (σε επίπεδο δρομολογίων ή και σταθμών).

Εκτίμησε πως είναι εφικτό να επανεκκινήσει ο σιδηρόδρομος προς τα τέλη του μήνα, ενώ όπως είπε θα γίνει ό,τι απαιτείται προκειμένου να λειτουργήσει με συνθήκες απόλυτης ασφάλειας.
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ