2023-03-10 07:29:06
Φωτογραφία για Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου  στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Γιαννουζίου
Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου τέλεσε το απόγευμα της Πέμπτης 9 ης Μαρτίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Γιαννουζίου... Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην αξία και την αναγκαιότητα της προσευχής στη ζωή του πιστού. Τόνισε, ότι διανύομε την κατανυκτικότερη περίοδο του εκκλησιαστικού έτους και η έντονη προσευχή είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της περιόδου αυτής.

Και σήμερα όλοι μαζί προσευχηθήκαμε τελώντας το μυστήριο του Ευχελαίου ζητώντας την ενίσχυση, την βοήθεια και τη Χάρη του Θεού και δείχνοντας με τον τρόπο αυτό, ότι επιθυμούμε την παρουσία του Θεού στην ζωή μας και την κοινωνία μαζί Του, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η προσευχή είναι ένα δώρο του Θεού στον άνθρωπο είπε ο Σεβασμιώτατος και επεσήμανε, ότι η προσευχή στηρίζει τον άνθρωπο σε δύσκολες στιγμές, χαρίζει δύναμη, προσφέρει λύσεις σε αδιέξοδα, ανοίγει δρόμους στη ζωή του. Επίσης ανέφερε, ότι ο κάθε πιστός έχει τις δικές του προσευχητικές εμπειρίες και προέτρεψε τους πιστούς ιδιαίτερα την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής να ποθήσουν και να καλλιεργήσουν περισσότερο την προσευχή, είτε συμμετέχοντας στην κοινή λατρεία, είτε στην κατ’ οίκον προσευχή για να αποκτήσουν εμπειρίες της παρουσίας του Θεού στη ζωή τους.


Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://photos.app.goo.gl/VhVQxieVRFDo5sFu6

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
INSTAGRAM HOMES:  Dielenliebe
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
INSTAGRAM HOMES: Dielenliebe
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ