2023-03-29 07:25:51
Φωτογραφία για Θάνος Μωραΐτης: «Το βαθύ κράτος είναι ο ίδιος ο Μητσοτάκης»Στο πολιτικό πάνελ της εκπομπής «Πίσω από τις Γραμμές» του Action 24 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Πιέρρο, Έλενα Καλογεροπούλου και Δημήτρη Τάκη, παραβρέθηκε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.......«Ο κ.Μητσοτάκης είναι πλέον παράγοντας αστάθειας, ένας απομονωμένος πρωθυπουργός σε πανικό που ασχολείται με τα χρώματα και όχι με τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η χώρα. Ο μόνος πόλος σταθερότητας στη φάση που βρισκόμαστε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και η επόμενη Προοδευτική Διακυβέρνηση που έχει ανάγκη η χώρα» είπε ο κ. Μωραΐτης και εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας διαθέτουν τα ιστορικά και δημοκρατικά αντανακλαστικά για να οδηγήσουν τη χώρα στην Πολιτική Αλλαγή.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις κυβερνήσεις συνεργασίας υπενθύμισε ότι οι περισσότερες κυβερνήσεις στην Ευρώπη είναι συνεργασίας και αυτοί που υπερασπίζονται σήμερα στη χώρα μας την αυτοδυναμία, ξεχνούν ότι το 2019 μια κυβέρνηση συνεργασίας έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, παρέδωσε «μαξιλάρι» 37 δισεκατομμύρια και ρύθμισε το χρέος, ενώ η αυτοδύναμη κυβέρνηση Μητσοτάκη θα παραδώσει μια χώρα με 400 δισεκατομμύρια δημόσιο χρέος και 260 ιδιωτικό, στην τρίτη θέση από το τέλος στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για βαθύ κράτος αλλά είναι ο ίδιος το βαθύ κράτος των Τεμπών, των υποκλοπών, της ασυδοσίας των τραπεζών και των funds που λειτουργούν σαν πλυντήριο θαλασσοδανείων την ώρα που οι πολίτες χάνουν τα σπίτια τους, ενώ οι επιχειρηματίες, οι αγρότες και οι δανειολήπτες βιώνουν αδιέξοδο από την αύξηση των επιτοκίων» τόνισε ο κ. Μωραΐτης. 

Σε άλλη σημείο της τοποθέτησής του ο Θάνος Μωραΐτης υπογράμμισε ότι όλο το αφήγημα Μητσοτάκη, του επιτελικού κράτους των άριστων τεχνοκρατών κατέρρευσε. Αυτοί που ήρθαν με σύνθημα το λιγότερο κράτος έπεσαν σαν γαλάζιες ακρίδες επάνω στο κράτος με ρεκόρ απευθείας αναθέσεων, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο μόνος δρόμος σταθερότητας για τη χώρα είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να υπάρξει και πάλι Δημοκρατία, διαφάνεια, ισονομία, ισοπολιτεία, ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας στην υπηρεσία του πολίτη και ένα Κράτος Δικαίου το οποίο δεν έχουμε σήμερα.

Τέλος ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας έκλεισε την τοποθέτηση του λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διαθέτει τις προγραμματικές θέσεις και την εμπειρία ώστε να μπορέσει μέσα από μια προοδευτική κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα Μητσοτάκη. 

 Δεν θα έρθουμε να διχάσουμε, αλλά για να χτίσουμε και να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλου απέναντι στο μεταπρατικό και παρασιτικό μοντέλο των τελευταίων ετών, μέσα από έναν άλλο δρόμο με Δημοκρατία και Δικαιοσύνη Παντού.Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο ολόκληρη την τοποθέτηση του κ. Μωραΐτη:

https://www.youtube.com/watch?v=oaNEmsVs9ws
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ