2023-04-04 11:05:55
Φωτογραφία για Ολλανδία: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τον εκτροχιασμό τρένου
Ένας νεκρός και 30 τραυματίες ο απολογισμός - Το τρένο συγκρούστηκε με μηχάνημα που βρισκόταν στις ράγες

Μουδιασμένη είναι η Ολλανδία από την τραγωδία με τον έναν νεκρό και τους 30 τραυματίες από εκτροχιασμό επιβατικού τρένου που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (4/4) κοντά στο χωριό Βούρσχοουτεν, ανάμεσα στη Χάγη και στη Λάιντεν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο εκτροχιασμός προκλήθηκε από τη σύγκρουση του τρένου με μηχάνημα έργου το οποίο – άγνωστο ακόμα γιατί – βρισκόταν στις σιδηροδρομικές ράγες.

Ήταν σαν ταινία, τα φώτα έσβησαν, έγινε σκοτάδι, οι άνθρωποι προσπαθούσαν να βγουν από το τρένο» δήλωσε σε ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ο 20χρονος Ανουάρ, ένας από τους περίπου 50 επιβάτες του τρένου.

«Είδα τρεις τραυματίες, κάποιος ούρλιαξε, είδα ότι ήταν ο μηχανοδηγός του τρένου. Βοήθησα κάποιους που πονούσαν πολύ. Καλέσαμε στο 112, οι διασώστες έφτασαν σε 10 λεπτά. Μας βοήθησαν και οι κάτοικοι του χωριού» πρόσθεσε ο 20χρονος.


Για ένα «τεράστιο χτύπημα» έκανε λόγο ο Πολ που ταξίδευε μαζί με φίλους του. «Είδα σπασμένα γυαλιά να πετάνε δεξιά-αριστερά και μετά είδα ματωμένους επιβάτες από άλλα βαγόνια. Ευτυχώς εμείς δεν τραυματιστήκαμε» πρόσθεσε ο νεαρός επιβάτης.

Από τους πρώτους που βοήθησαν τους επιβάτες του τρένου ένας αγρότης το σπίτι του οποίου είναι κοντά στο σημείο του εκτροχιασμού: «Ορισμένοι ήταν τραυματισμένοι στο κεφάλι, άλλοι στα πόδια. Μια γυναίκα παραπονιόταν για πόνους στην κοιλιά. Ήταν παγωμένοι».

Οι πρώτοι που βγήκαν από το τρένο, συνέχισε την περιγραφή του ο αγρότης, ήταν σε πολύ κακή κατάσταση: «Δεν ήξεραν πού να πάνε, έβλεπα τον φόβο στα μάτια τους. Ένας μου είπε ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα, μέχρι να ανοιγοκλείσει τα μάτια είχε βρεθεί στο πάτωμα. Αν έχεις δει την καταστροφή και είσαι ζωντανός, είσαι πολύ τυχερός».

Μέχρι στιγμής η ταυτότητα του νεκρού από τον εκτροχιασμό παραμένει άγνωστη ενώ από τους συνολικά 30 τραυματίες, οι 11 αντιμετωπίστηκαν στο σημείο και οι υπόλοιποι 19 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Η σύγκρουση και ο εκτροχιασμός σημειώθηκε στις 3:35 τα ξημερώματα (ώρα Ολλανδίας) κοντά στο χωριό Βούρσχοουτεν, ανάμεσα στη Χάγη και στη Λάιντεν με τα δρομολόγια των τρένων στο τμήμα αυτό να έχουν διακοπεί τουλάχιστον μέχρι νωρίς σήμερα το απόγευμα.

Το τρένο που εκτροχιάστηκε εκτελούσε νυχτερινό δρομολόγιο από τη Λάιντεν στη Χάγη. Μετά τη σύγκρουση το πρώτο βαγόνι του τρένου εκτροχιάστηκε και βρέθηκε σε χωράφι ενώ το ίδιο συνέβη και με το δεύτερο βαγόνι. Στο τελευταίο βαγόνι εκδηλώθηκε φωτιά η οποία κατσσβέστηκε.



newmoney.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ