2023-04-06 19:48:33
Φωτογραφία για Θάνος Μωραΐτης: «Μαζική και μεγαλειώδης η παρουσία των Αιτωλοακαρνάνων της Αθήνας».



Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν εκατοντάδες ετεροδημότες Αιτωλοακαρνάνες της Αθήνας στον Θάνο Μωραΐτη κατά την είσοδό του στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Τιτάνια, όπου πραγματοποίησε πολιτική ομιλία ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου......

Η μεγάλη αίθουσα του Τιτάνια αποδείχθηκε τελικά μικρή για να χωρέσει την εκδήλωση του Θάνου Μωραΐτη για τους Αιτωλοακαρνάνες Ετεροδημότες της Αθήνας, καθώς πολύς κόσμος δεν κατάφερε να μπει τελικά στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, στον προθάλαμο και το λόμπι του ξενοδοχείου.

 

Ο Θάνος Μωραΐτης φανερά συγκινημένος από τη θερμή υποδοχή, και το κλίμα ενθουσιασμού που επικρατούσε εντός και εκτός της αίθουσας, χαρακτήρισε την παρουσία των ετεροδημοτών μαζική και μεγαλειώδη, λέγοντας ότι αποτελεί την πιο αυθεντική δημοσκόπηση, στέλνοντας δυνατό μήνυμα Νίκης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Πολιτικής Αλλαγής και Προοδευτικής Κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, με Δικαιοσύνη παντού!

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  πολλά στελέχη και βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Νίκος Παππάς, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Χαρά Καφαντάρη, ο Γιάννης Μπαλάφας,  ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Βασίλης Κόκκαλης, η επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ζωής» στην Περιφέρεια Αττικής και υποψήφια βουλευτής στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας Ρένα Δούρου, καθώς και οι υποψήφιοι βουλευτές Μανώλης Βανδώρος υποψήφιος στη Νότιο Τομέα της Αθήνας, Δημήτρης Χατζησωκράτης  στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας και η Λουκία Μαστροπέρρου υποψήφια στο Νομό Φωκίδας.

 

Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ενώ παραβρέθηκαν και αρκετοί συνδικαλιστές όπως ο Κώστας Γενιδούνιας πρόεδρος των Μηχανοδηγών, ο Γιώργος Αλεξανδράκης εκπρόσωπος εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και μέλος ΔΣ της ΓΣΕΕ, ο Θέμης Αμπλάς πρόεδρος ΟΣΜΕ και μέλος ΔΣ της ΓΣΕΕ και ο Νίκος Φωτόπουλος μέλος της εκτελεστικής επιτροπής ΓΣΕΕ.

 

Σημαντικές ήταν και οι παρουσίες από το χώρο του Αθλητισμού, καθώς την ομιλία του Θάνου Μωραΐτη παρακολούθησαν, η ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Στράτος Αποστολάκης και θεσμικοί παράγοντες όπως ο συντονιστής της Γραμματείας Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Αλεξίου, ο Γιάννης Κουτσιώρας πρώην αρχιπροπονητής ΣΕΓΑΣ, η Ζωή Βαρέλη - Στεφανίδη πρώην πρωταθλήτρια στίβου, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής  και υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής καθώς και ο πρώην ΓΓ Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός.

 

Στην ομιλία του ο Θάνος Μωραΐτης χαρακτήρισε την κυβέρνηση «Καθεστώς Μητσοτάκη» και συνέχισε λέγοντας ότι «αποκαλύφθηκε πια ξεκάθαρα ότι το επιτελικό κράτος παρά τον μεταρρυθμιστικό, επικοινωνιακό μανδύα του δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια κλειστή ελίτ τεχνοκρατών της συμφοράς» και «ότι  το αφήγημα που είχαν δημιουργήσει εδώ και τέσσερα χρόνια μέσα από το ασφυκτικά ελεγχόμενο μιντιακό σύστημα και τα παπαγαλάκια της διαπλοκής περί επιτελικού αποτελεσματικού κράτους έχει καταρρεύσει με πάταγο».

 

«Το επιτελικό κράτος των αρίστων απέτυχε παντού και σε όλα, και έγινε το πιο βαθύ κράτος, το πιο σκοτεινό παρακράτος, που έκανε κουρέλι το Σύνταγμα και τους θεσμούς και έριξε την ελευθερία του τύπου και της ενημέρωσης σε τριτοκοσμικά επίπεδα. Το παρακρατικό επιτελικό δίκτυο μέσα από τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων στρατιωτικών, επιχείρησε να επιβάλει ασφυκτικό έλεγχο της πολιτικής, οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας», τόνισε ο Θάνος Μωραΐτης.

 

Αναφερόμενος στον νομό Αιτωλοακαρνανίας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο νομός μας βιώνει την απόλυτη εγκατάλειψη. Ήταν μια χαμένη τετραετία κατά τη διάρκεια της οποίας, τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους και οι Πανεπιστημιακές Σχολές παραλίγο να εξαφανιστούν από τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας. Ο αγροτικός τομέας δοκιμάστηκε  σκληρά από το δυσβάσταχτο κόστος της ενέργειας και την αύξηση των τιμών στα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα και εμπορικός κόσμος του νομού μας βρίσκεται σε απόγνωση από τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών».

Όσο για τα δημόσια έργα πλήρης στασιμότητα είπε ο Θάνος Μωραΐτης και αναφέρθηκε στη γέφυρα του Ευήνου η οποία εξελίσσεται, σε «Γεφύρι της Άρτας» με συνεχείς παλινωδίες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε κ. Μωραΐτης στον οδικό άξονα Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι το οποίο χαρακτήρισε έργο πνοής και τόνισε ότι δέσμευση και απόλυτη προτεραιότητα της επόμενης Προοδευτικής Κυβέρνησης είναι η υλοποίηση αυτού του σημαντικού αναπτυξιακού έργου για το νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Παράλληλα ο Θάνος Μωραΐτης εξέφρασε την άποψη ότι Αιτωλοακαρνανία μπορεί να γίνει το πρότυπο του νέου παραγωγικού μοντέλου που έχει ανάγκη η χώρα αξιοποιώντας τα μοναδικά συγκριτικά της πλεονεκτήματά και το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό της.



ximeronews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ