2023-04-20 10:00:06
Φωτογραφία για Η ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει τη δημοσιοποίηση στοιχείων της γυναίκας που κατήγγειλε τον Γεωργούλη
Σε παρέμβαση προχώρησε η ΕΣΗΕΑ μετά την δημοσιοποίηση από μερίδα ιστοσελίδων, τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων, των στοιχείων της γυναίκας που κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για σεξουαλική κακοποίηση.

 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει την απρόκλητη έκθεση στη δημοσιότητα φερόμενων θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης, όπως στην πρόσφατη υπόθεση Γεωργούλη. Ιστοσελίδες αρχικά και στη συνέχεια μερίδα του αθηναϊκού Τύπου δημοσίευσαν το όνομα και τη φωτογραφία του φερόμενου θύματος χωρίς τη συναίνεσή του, και χωρίς να αναλογιστούν το μήνυμα που στέλνουν στα άτομα που έχουν υποστεί ή υφίστανται κάθε είδους βία και παρενοχλήσεις», σημειώνει η ΕΣΗΕΑ και συνεχίζει:

«Το λειτούργημα του δημοσιογράφου πρέπει να ενθαρρύνει τα θύματα να μιλήσουν και όχι να τα εκθέτει σε πλήρη δημόσια θέα, στο βωμό μιας κακώς εννοούμενης ανάγκης πληροφόρησης. Το ρεπορτάζ σαφώς πρέπει να είναι μαχητικό και να υπηρετεί την ενημέρωση, αλλά η τελική επιλογή των στοιχείων που δημοσιοποιούνται, θα πρέπει να γίνεται με μεγαλύτερη σύνεση και ενσυναίσθηση, ιδίως σε υποθέσεις που σχετίζονται με παιδική κακοποίηση και έμφυλη βία».

«Η καταγγέλλουσα αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις σε ανάρτησή της στο λογαριασμό της στο facebook. Η έλλειψη ευαισθησίας και σεβασμού δεν ταιριάζει στη δημοσιογραφία», καταλήγει η ΕΣΗΕΑ.

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ