2023-04-29 20:17:19
Φωτογραφία για Παναγιώτης Α. Κατσούλης : Καπηλεία και ασέβεια προς όσους μόχθησαν για το Αρχαιολογικό Μουσείο

 



"ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ" ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σεβόμενος απολύτως τη θεσμική σας ιδιότητα, ανέμενα την παρέμβαση σας στα «εγκαίνια» του Αρχαιολογικού Μουσείου, πριν εκφραστώ δημοσίως......



Είπατε αυτολεξεί: «Εμείς δεν μένουμε μόνο στα λόγια. Η συζήτηση για το μουσείο αυτό είχε ξεκινήσει, αν θυμάμαι καλά, εδώ και μία δεκαετία. Αλλά αυτή η κυβέρνηση έτρεξε το έργο, αυτή η κυβέρνηση το ολοκλήρωσε».

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Όταν αναλάβατε τη διακυβέρνηση της χώρας, το 2ο εξάμηνο του 2019, είχε κατασκευαστεί σχεδόν το 80% του Αρχαιολογικού Μουσείου στην πόλη μας. Εξ ου και η λειτουργία του εδώ και 1,5 χρόνο!

Κυριολεκτικά δεν χρειάστηκε να βάλετε ούτε μια υπογραφή, τόσο εσείς όσο και η κα Μενδώνη ως Υπουργός Πολιτισμού, για την οποία όμως οφείλω να αναφέρω για πρώτη φορά δημοσίως, πως ως Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού το 2012 δεν ήταν θετικά διακείμενη στην ίδρυση του, κάτι που εύκολα αποδεικνύεται από έγγραφα που έχω στη διάθεση μου ως Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου την επίμαχη περίοδο 2011 – 2014.



Το Αρχαιολογικό Μουσείο στο Μεσολόγγι, δεν είναι δημιούργημα καμίας κυβέρνησης, ειδικά δε της δικής σας

. Δυστυχώς παραποιείτε την πραγματικότητα όταν ισχυρίζεστε πως «Η συζήτηση για το μουσείο αυτό είχε ξεκινήσει εδώ και μία δεκαετία».



Πριν από 12 χρόνια ως δημοτική αρχή παραχωρήσαμε το Ξενοκράτειο στο Υπουργείο Πολιτισμού, πιέσαμε και μοχθήσαμε έως ότου αποφασισθεί στο ΚΑΣ η ίδρυση του, ενώ πληρώσαμε με πόρους του δήμου τις αρχικές μελέτες. Ακολούθως η Περιφερειακή Αρχή του Αποστόλη Κατσιφάρα (2014-2019), το ενέταξε στην ΟΧΕ με χρηματοδότηση 3.7 εκατ. € και ξεκίνησε η κατασκευή του.



Φυσικά χωρίς την επίπονη και επιστημονικά μελετημένη δουλεία των ανθρώπων της Εφορίας Αρχαιοτήτων, δεν θα φθάναμε στο τωρινό αποτέλεσμα και στο Μουσείο κόσμημα για όλη τη χώρα.

Κύριε Πρωθυπουργέ,



Παρ’ όλο που επανειλημμένα έχετε τονίσει την αναγκαιότητα οι πολιτικοί να μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας, σήμερα εκστομίσατε μόνο αναλήθειες που στόχευαν στη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας πανελλήνιας εμβέλειας.



Καπηλευτήκατε το έργο του Αρχαιολογικού Μουσείου με το οποίο έχετε μηδαμινή σχέση ως κυβέρνηση και απρεπώς δεν σεβαστήκατε τον πολυετή κόπο όλων όσοι πραγματικά μόχθησαν για να κοσμεί αυτό σήμερα το Μεσολόγγι, την Αιτωλοακαρνανία και την Ελλάδα.   

Παναγιώτης Α. Κατσούλης

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ