2023-05-06 11:16:16
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα -Δημοσκόπηση aftodioikisi.gr: Πέφτουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ -Έκπληξη με Αβραμόπουλο (πίνακες)



Χρίστος Βούζας



Συμμετρική μείωση των ποσοστών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκριτικά με το 2019 καταγράφει το α΄ μέρος  της δημοσκόπησης του aftodioikisi.gr στη Δυτική Ελλάδα, που διεξήχθη από 27 Απριλίου έως 2 Μαΐου 2023 με 1.454 ερωτηματολόγια. Συγκεκριμένα, τα δύο κόμματα χάνουν 4,5 ποσοστιαίες μονάδες το καθένα, με αποτέλεσμα η διαφορά τους να παραμένει στο 1% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ (32,5 έναντι 31,5% της ΝΔ).

Κερδισμένο εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ(από 10,5 σε 12,5%) και το κόμμα Κασιδιάρη (από το 2,5 της ΧΑ το 2019 σε 4,5%), το οποίο μετρήθηκε, καθώς η δημοσκόπηση διεξήχθη πριν την απαγόρευση του Αρείου Πάγου.

Αναφορικά με τους βουλευτές:

*Στην Αχαΐα:

– Στη ΝΔ δεν καταγράφεται καθαρό προβάδισμα κάποιου υποψηφίου, καθώς οι εκλεγμένοι τέσσερις βουλευτές του κόμματος, οι κ.κ. Κατσανιώτης, Τσιγκρής, Φωτήλας και η κα. Αλεξοπούλου, συγκεντρώνουν παρόμοια μεταξύ τους ποσοστά σταυρών, της τάξης του 30%-35%


-Στο ΣΥΡΙΖΑ προηγούνται η κα. Αναγνωστοπούλου και ο κ. Παναγιωτόπουλος,

-Στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ προηγείται ο Μ. Σκανδάμης, ωστόσο την έδρα θα καταλάβει ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα.

*Στην Ηλεία:

-Στη ΝΔ η έκπληξη είναι ότι δεν καταλαμβάνει την πρώτη θέση ο πρώην Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος βρίσκεται κάτω από τον, έναν από τους τρεις εκλεγμένους βουλευτες το 2019, Α. Νικολακόπουλο, ενώ ακολουθεί στην τρίτη θέση η, επίσης βουλευτής, Δ. Αυγερινοπούλου.

-Στο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με μεγάλη διαφορά ο νυν βουλευτής Δ. Καλαματιανός και ακολουθεί η Ζ. Αναστασοπούλου.

-Στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δεν τίθεται σε αμφισβήτηση η επανεκλογή του Μ. Κατρίνη.

*Στην Αιτωλοακαρνανία:

-Στη ΝΔ η εκτίναξη του, επιλαχόντα το 2019, πρώην δημάρχου Ναυπάκτου Α. Παπαθανάση τον φέρνει στην δεύτερη θέση, ενώ την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο δεύτερος του 2019, Μ. Σαλμάς. Για την τρίτη, εκλόγιμη, θέση δίνουν μάχη στήθος με στήθος ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπ. Λιβανός και ο, πρώτος του 2019, Κ. Καραγκόυνης.

-Στο ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών και σύμβουλος του Α. Τσίπρα, Γρ. Θεοδωράκης, που κατεβαίνει πρώτη φορά υποψήφιος, κάνει την έκπληξη καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση. Τον ακολουθεί ο δεύτερος του 2019, Θ. Μωραΐτης και, ένα, επίσης, νέο πρόσωπο, Μ. Ζαμπάρας, ενώ ο , πρώτος του 2019, Γ. Βαρεμένος, φαίνεται ότι μένει αρκετά πίσω.

-Στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ , η πρώην περιφερειακή σύμβουλος και υποψήφια δήμαρχος Αγρινίου το 2019, Χρ. Σταράκα φαίνεται να κερδίζει τη μοναδική έδρα του κόμματος από τον εκλεγμένο βουλευτή του 2019, Δ. Κωνσταντόπουλο.

View Fullscreen

aftodioikisi.

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ