2023-05-09 10:36:35
Φωτογραφία για Το ποσό των 30.000 € για στατική και αρχιτεκτονική μελέτη για τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο παλιό Βασιλόπουλο.
Με δύο σημερινές αποφάσεις που υπογράφονται από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, που αναρτήθηκαν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και τις εντοπίσαμε, διατίθενται συνολικά 30.000 € για εκπόνηση 2 σημαντικών μελετών, της στατικής και της αρχιτεκτονικής, για τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο παλιό Βασιλόπουλο.. Στόχος των μελετών, η μετέπειτα ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, για την διάσωση και την ανάδειξη του. Οι μελέτες είναι το πρώτο απαραίτητο βήμα για να προχωρήσεις παρακάτω και επιτέλους φαίνεται, ότι απέδωσαν οι προσπάθειες το πρώτο και απαραίτητο θετικό αποτέλεσμα.

Για την σημερινή εξέλιξη είχε προϊδεάσει με δήλωση του ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης (δείτε εδώ), όπου είχε αναφέρει την σχετική συνεργασία με τον Μητροπολίτη κ.κ. Δαμασκηνό, την κ. Βικάτου και το Υπουργείο Πολιτισμού, προς την κατεύθυνση διάσωσης και ανάδειξης του μοναδικής ομορφιάς και πολλαπλής αξίας, Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο παλιό Βασιλόπουλο

Δείτε εδώ και εδώ τις δύο σημαντικές αποφάσεις.
mytikaspress
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ