2023-05-12 08:48:31
Φωτογραφία για Ήπιατε πολύ καφέ; Τα συμπτώματα που πρέπει αν σας ανησυχήσουν
Το αγαπημένο ρόφημα εκτός από το να σας «ξυπνήσει» και να διεγείρει τις αισθήσεις σας μπορεί να σας στείλει και στο νοσοκομείο.

Η καφεΐνη όμως υπάρχει και σε διάφορες τροφές, ποτά και άλλα προϊόντα. Τυπικά, η καφεΐνη θεωρείται φάρμακο και μερικά από τα πιο δημοφιλή ποτά και ροφήματα, όπως ο καφές, το τσάι και τα αναψυκτικά, περιέχουν πολλές ποσότητες καφεΐνης. Τι γίνεται όμως όταν το παρακάνουμε; Πότε καταλαβαίνουμε πως πρέπει να μειώσουμε τον καφέ;

Τι θα πάθετε αν πιείτε πολύ καφέ

Οι υψηλές δόσεις καφεΐνης μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα υγείας, όπως καρδιακή αρρυθμία και επιληπτικές κρίσεις. Ειδικά αν δεν καταναλώνετε καφέ τακτικά, το σώμα σας μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στην καφεΐνη και γι' αυτό, όταν θα πιείτε καφέ, φροντίστε να μην το παρακάνετε απότομα. Αλλά, ακόμα κι αν καταναλώνετε πολλούς καφέδες μέσα στην ημέρα, θα πρέπει να τους μείνετε αν αισθανθείτε κάποια από τα ακόλουθα συμπτώματα υπερδοσολογίας καφεΐνης:


ΖαλάδαΔιάρροιαΑυξημένη δίψαΑϋπνίαΠονοκέφαλοΠυρετόςΕυερεθιστότηταΠότε να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια

Άλλα συμπτώματα είναι πιο σοβαρά και απαιτούν άμεση ιατρική περίθαλψη. Αυτά τα πιο σοβαρά συμπτώματα είναι:

Δυσκολία στην αναπνοήΕμετόςΨευδαισθήσειςΣύγχυσηΠόνος στο στήθοςΑκανόνιστος καρδιακός ρυθμός ή ταχυκαρδίαΑνεξέλεγκτες κινήσεις των μυώνΜυικοί σπασμοί Ακόμα και τα μωρά μπορούν να εμφανίσουν συμπτώματα από υπερβολική δόση καφεΐνης. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν το μητρικό γάλα περιέχει υπερβολικές ποσότητες καφεΐνης. Μερικά ήπια συμπτώματα περιλαμβάνουν ναυτία και συσπάσεις στους μυς, με συνεχή σύσφιξη και στη συνέχεια χαλάρωση. Πιο σοβαρά συμπτώματα στα μωρά είναι ο εμετός, η γρήγορη αναπνοή και το σοκ.

Πηγή: healthview.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ