2023-05-12 08:38:33
Φωτογραφία για Τέσσερα χορταστικά πρωινά που μπορούν να σας κρατήσουν όλη μέρα



Ένα καλό, υγιεινό πρωινό είναι απαραίτητο για όλους μας, αλλά ειδικά για τους ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη, οι οποίοι πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην διατροφή τους.

Υπάρχουν αναρίθμητες έρευνες που επιβεβαιώνουν τον σημαντικό ρόλο του πρώτου γεύματος το πρωί σε ότι αφορά την ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα αλλά και το αδυνάτισμα.

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για κάθε άτομο με διαβήτη είναι πόσοι υδατάνθρακες μπορεί να καταναλώσει μέσα στην ημέρα και σε κάθε επιμέρους γεύμα.

Αυτή είναι μία τιμή που, με την βοήθεια του γιατρού, μπορεί να μάθει ο διαβητικός ώστε να οργανώνει καλύτερα τα γεύματά του. Και, σε ό,τι αφορά το πρωινό, αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές που μπορούν να σας γεμίσουν ενέργεια που διαρκεί.

Αυγά

Τα απλά, βραστά αυγά είναι ίσως από τις καλύτερες (και πιο γρήγορες) επιλογές για το πρωινό μας.


Πόσο μάλλον, εφόσον ένα βραστό αυγό αντέχει αρκετές μέρες στο ψυγείο, μπορούμε να γλιτώσουμε χρόνο από το πρωί, και να έχουμε έτοιμα βρασμένα. Και όσον αφορά τη χοληστερόλη, όλο και περισσότερες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι η κατανάλωση 6 ή λιγότερων αυγών μέσα στην εβδομάδα δεν επηρεάζει τις τιμές της.

Βρώμη

Η βρώμη προσφέρει άφθονες φυτικές ίνες, και μάλιστα φαίνεται πως μπορεί, σε ορισμένα άτομα, να μειώσει την ανοχή στην ινσουλίνη.

Προσθέστε φρέσκα μούρα, ξηρούς καρπούς, λιναρόσπορο ή γιαούρτι στην βρώμη σας, για να την κάνετε ακόμα πιο χορταστική και θρεπτική.

Γιαούρτι

Το low-fat ή 0% γιαούρτι με μερικά φρέσκα φρούτα είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να γεμίσουμε ενέργεια το πρωί.

Το γιαούρτι είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, ενώ όταν είναι στραγγιστό, είναι ακόμα πιο ελαφρύ. Μια καλή εναλλακτική του γιαουρτιού είναι το εξίσου χαμηλό σε λιπαρά cottage cheese.

Ομελέτα

Μαζί με τα αυγά μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα λαχανικά με αυτόν τον τρόπο «κλειδώνοντας» έτσι περισσότερες θρεπτικές ουσίες.

Πηγή: News4Health.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ